Merhaba arkadaşlar,
Bundan bir ay önce Türkiye'ye tatil için geldim, ehliyetim eski olduğu için değiştirmek istedim ve tüm işlemleri tamamladım ve sadece kargosunu bekliyordum.
Bir gün, arkadaşlarımla birlikte kafede otururken şu şekilde bir SMS aldım.
Benim dikkatsizliğim ile birlikte, o sırada koyu bir sohbet esnasında kargonun adres nedeniyle gönderilemedi deyince açıkçası telefon numarası veya kısaltma linki hiç önemsemeden tıkladım ve Yurtiçi Kargo'nun aynı veya benzeri bir siteyle karşılaştım ve karşılaştığımda benden 7,80 TL ödeme yapmam gerekiğini söyleyen ve adres güncelleme gibi kısımların olduğu sayfayla karşılaştım. Kredi kartı bilgilerini girdim ve gelen SMS'te eşimin uyarmasıyla beraber 561 SGD (Singapur doları) yaklaşık 12.000 TL çekilmek üzere işlem olduğunu belirtti ve böylece bu durumu anlamış oldum.
Yapılacak eleştirilere hak vererek, tabi ki benim hatam var ve büyük dikkatsizliğim.
Merak ettiğim şu; bu tarz sistemler bizim kargo beklediğimizi nereden biliyor?
Geçmiş olsun'un kıyısınden dönmüşsünüz hocam
Hocam bilmelerine gerek yok ki. Ülkemizdeki kargo hareketliliğinin yoğunluğu bilinen bir şey. Neredeyse 2-3 evden 1'i kargo bekliyor durumda. Denk gelmiştir. Ayrıca kargo beklemeyen insanlar da bu ne kargosuymuş diyerek merak ediyor

Dolayısıyla kargo her türlü ekmek yedirir bunlara