Benim elimde de eski telefonlar var. Anladığım kadarıyla onların imei numarasını tanımlayabiliriyoruz. Marka, model fark etmiyor değil mi?
İki seçenek var zaten. Telefoncu kendi bulduğu İMEİ atar. Bunu da genelde ya hurda telefonlardan yada toptan rus veya benzeri platformlardan bulurlar ve onu tanımlarlar.
Kendi kullanmadığın temiz hurda telefonu yani arızalı olabilir tabi ki verirsen o imei'yi attırabilirsin. Burada önemli unsur tuşlu falan olmaması yararına olacaktır. İnternetsel sıkıntı boy göstermemiş olur. Özellikle 4.5G uyumlu cihaz varsa daha sağlıklı olur bence, psikolojik midir bilmiyorum ben genelde tuşlu telefon İMEİ attırdığım zaman problem yaşıyordum.
Diğer arkadaşın dediği gibi de seçenek var tabi ki. Ben yaptırmadım, yaptırmayı düşünmüyorum da. Telefonun içini sadece ve sadece batarya değişimi ve olası arıza durumları harici söktürmeme taraftarıyım ben her zaman. Yaklaşık 3 seneden fazla Note 9 pro var aile büyüğüme verdim şuan birisi gelse baksa nokta deforme yok hep kılıf ve ekran koruyucu ile kullanıldı ve açılmamış cihaz.