Cami hocalarını kastetmedim elbette. O konuda katılıyorum. Hoca derken cübbeli Ahmet hoca gibi bilgi seviyesi yüksek, ehl-i sünnet hocaları kastediyorum. Tabii siz veya bir başkası onu da hocadan saymayabilir göreceli şeyler bunlar.
Amacım sizi ötekileştirmek, küçümsemek falan değildi haddim de değil zaten yanlış anlaşılmasın.
Kendi görüşümü yazmadım ben de başka kaynağa yönlendirdim farkındaysanız, kimse din hakkında kendi görüşüne dayanarak konuşma yetkisine sahip değil çünkü.
Şu da var ki dindeki her hükmü sürekli sorgulayıp mantıklı bir açıklama aramak, mantığa uydurmaya çalışmak yanlış. Çünkü; "İslâmiyet'te akla uymayan bir şey yoktur, aklın almadığı (yani anlayamadığı) şey çoktur. İslâm dîninin içinde akla, mantığa ve ilme ters düşecek hiçbir fikir ve bilgi yoktur." buyruluyor.
Herkesin aklı, ilmi ve mantığı bir olmadığı için insanlar bir şeyleri anlayamadığında mantığıma ters geldi diyebiliyor.
Umarım araştırmalarınızdan mûteber bilgilerle sağlıklı sonuç alırsınız. Kırıcı bir şey yazdıysam özür dilerim. İyi günler.
'' Cami hocalarını kastetmedim elbette. O konuda katılıyorum. Hoca derken cübbeli Ahmet hoca gibi bilgi seviyesi yüksek ''
bu cümleden sonrasını okumadım göz ucuyla bile bakmadım. Yanmaz kefen satan hocadan söz ettiğinde benim için yazdıklarının bir anlamı kalmadı. Adamın kıyafetleri , düğmesi bile dünyalarca para . ısraf etmeyin diyen hocalar krallar gibi hayat sürüyor.
. Sizlere iyi günler diliyorum.