4. maddenize ithafen , evet kışkırtmak için bu konuyu açtım !
Tuhafıma gitmesinde ne sorun olabilir ? Bana ters gelen bir durum ve evet belki mantıklı bir açıklamasında bulunan birisinin yazısını görebilirim. Cami hocalarından bana hiç söz etme. Bir camiye gittiğimde Cuma namazının önemi nedendir ? neden Cuma namazı diğer namazlara göre daha önemli kabul ediliyor ya da görülüyor diye sorduğumda bile cevap alamamıştım. Kendim araştırarak cevabını aldım.
Şimdi de araştırıyorum.
Dip not : Saçma sapan yerler yerine direkt diyanetin url adresini paylaşıyorum. Uyduruk ya da sosyal medyada okuduğum kaynakları hiç bir zaman geçerli kılmam. '' Garibine gittiyse ne yapabiliriz ? '' cümlesi yerine yapabileceklerin ;
1. Hiçbir şey yazmadan çıkabilirsin.
2. Sorum ya da okuduğum hakkında bilgi verebilirsin.
3. Kendi görüşünü yazabilirsin ( benim merakıma neden merak ediyorsun diye yazmadan ! )
Cami hocalarını kastetmedim elbette. O konuda katılıyorum. Hoca derken cübbeli Ahmet hoca gibi bilgi seviyesi yüksek, ehl-i sünnet hocaları kastediyorum. Tabii siz veya bir başkası onu da hocadan saymayabilir göreceli şeyler bunlar.
Amacım sizi ötekileştirmek, küçümsemek falan değildi haddim de değil zaten yanlış anlaşılmasın.
Kendi görüşümü yazmadım ben de başka kaynağa yönlendirdim farkındaysanız, kimse din hakkında kendi görüşüne dayanarak konuşma yetkisine sahip değil çünkü.
Şu da var ki dindeki her hükmü sürekli sorgulayıp mantıklı bir açıklama aramak, mantığa uydurmaya çalışmak yanlış. Çünkü; "İslâmiyet'te akla uymayan bir şey yoktur, aklın almadığı (yani anlayamadığı) şey çoktur. İslâm dîninin içinde akla, mantığa ve ilme ters düşecek hiçbir fikir ve bilgi yoktur." buyruluyor.
Herkesin aklı, ilmi ve mantığı bir olmadığı için insanlar bir şeyleri anlayamadığında mantığıma ters geldi diyebiliyor.
Umarım araştırmalarınızdan mûteber bilgilerle sağlıklı sonuç alırsınız. Kırıcı bir şey yazdıysam özür dilerim. İyi günler.