Onlarca yıl boyunca piramitleri bize mezarlık diye yutturdular. Böyle büyük bir yalan ancak ve ancak kasıtla olur. Bizi aptallaştırmak için çok büyük bir yalanı yıllarca yaydılar. Bu kadar yalan bilgi arasında kaldığımız için de, gerçek ve doğru bilgiyi görsek bile pek bir önemi kalmıyor.

Yaklaşık 35 yıl önce bilim teknik dergisinde piramitlerle ilgili çok ilginç bir yazı okudum. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda piramitlerin çok ilginç özellikleri keşfedilmiş.

Alıntı
Kesik,yanık,sıyrık gibi yaralar bir piramidin içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.
Kirletilmiş suyu, birkaç gün ''piramit''in içine bırakırsanız ,suyu arıtılmış olarak bulursunuz.
Piramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.
Piramitlerin içinde süt birkaç gün süreyle taze kalır ve daha sonra hiç bozulmadan yoğurt haline gelir.
Piramitin içine bırakılmış su beş hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılır.

https://www.gzt.com/jurnalist/misir-...20-sir-2457278
İşin ilginç tarafı, metal içermeyen malzeme ile kendimiz piramit yapıp deneyimleyebiliriz. Ben zamanında kartondan piramit yapıp içine kullanılmış ve körelmiş traş bıçağı koymuştum. Birkaç gün sonra traş bıçağını çıkarıp tekrar kullandığımda biraz iyileştiğini gördüm.