tek taraflı bir anlatım olmuş
insanlar zaten devlet hastanesinde ezildiği için özele gidiyor ve konfor alanları genişlesin istiyor. para verdikleri için ve hastanenin adının da özel olmasından dolayı özel ilgi bekliyorlar. bu gayet normal. sizin henüz profesyonelleşmemiş olmanız da hastanın sorunu değil. devlette olsan şikayet etmez çünkü para vermiyor. ama hem para verip hem de ona göre beceriksiz birine denk gelirse tepki vermesi de normal.
kısaca sorunları çözmek için 2 taraflı bakmak gerekiyor.
temel sorun hastanenin adının özel olması. kimse hem para verip hem de yeni mezun birinin kendinden kan alamamasından memnun olmaz.
ben de sağlık memurluğu okumuş biriyim. stajda hemşireye yapılan tavrı görünce bu alanda çalışamayacağımı anladım
yer devlet hastanesiydi ve hemşire elinden geleni yapmaya çalışıyordu. devlette böyle davranan özele gitse ne olur düşünemiyorum bile.
toplumumuzun ahlak ve anlayış seviyesi zaten tartışılır. bunun üzerine bir de hastaysa geçmiş olsun.

özetle insanlar özele zaten beklentisi yüksek gidiyor ve personelin pratik durumuyla ilgilenmez. ama ben sağlık memuru olarak çalışsam kesinlikle özelde çalışmazdım. bu mesleği yapmıyorum bile. gerisini sen düşün geçmiş olsun