Furkan Ekmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle işinize saygı duyduğumu belirtmek istiyorum. Kız arkadaşımda hemşire ve kendiside özel bir hastanede çalışmakta.

Türkiye sağlık sektörü konusunda diğer ülkere göre çok ileri bir durumda. Sağlığa ücretsiz erişim olduğu gibi, özel hastaneden ÖZEL bir hizmet almak içinde para veren insanda bir o kadar fazla. Buradaki sorunda 2 noktaya parmak basmak gerekiyor.

1. konu bir hemşire olarak mezun olmanıza rağmen sizin damar yolu açamayacak yetkinlikte olmanız. Sizde herhangir bir yerden, herhangi bir hizmet almak istediğinizde, almak istediğiniz hizmetin her seferinde aynı olmasını istersiniz. Bu işin eğitimini tam almamış bir insanın size hizmet etmesini istemek yanlış olur. Hemşireler içinde, doktorlar içinde adı üstünde EĞİTİM VE ARAŞTIRMA hastaneleri var. Yani siz orada birine yanlış bir şekilde müdahale bile etseniz orada eğitim ortamında olduğunuz için kimsenin size laf söyleme hakkı olmaz.

2. konuda sizi işe alan İK ile alakalı. Maalesef özel hastaneler hemşire alımı konusunda seçici değiller. Oraya hizmet almaya gelen hastaya, daha yetkin insanları bakması lazım.

Bunun dışında kimse sizin tabiki kimse sizi satın almıyor ama parasını verdiği hizmetide deneyimsiz birinden almak istemiyor. Kendinizi geliştirmek ve hastaya cevap hakkı bırakmayacak durumda olmak çok daha iyi olacaktır.
Sevgiler
Özel hastaneler deneyimli hemşirelere kamudaki deneyimsiz hemşirelerden bile çok çok az ücret verirken neden çok seçici davranmaları gerekiyor ki? En seçkin en deneyimli insanlardan kadrosunu oluşturmak istiyorsa kamu şartlarını aratmamalı ve onları elinde tutabilmeli. Gördüğüm kadarıyla bunu sağlayabilen bir özel hastane yok.