bulabiliyorsan commodore 64 al derim bide yardımcı olursam komisyon alırım aşağıda ki konuda linki bırakıyorum nasıl laptop alınır adlı e-bookumu parayla satın alabilirsin.
(ironi yapıyorum)
dostum laptop alırken çok fazla kıstas var. laptop seçimi yaparken şunlara dikkat etmelisin.
1. servis
2. kullanım amacı
3. ergonomi
bunları açacak olursak örnek veriyorum oyun oynamak için alacaksan ekran kartını önplana alacaksın. ama ben ara sıra oyun oynuycam iş amaçlı filan diyorsan bu defa işin içine başka kombinasyonlar giriyor. ekran kartı önemini yitiriyor. artık işlemci performansı ve bu kullanım durumlarına göre şarjı ne kadar gidiyor. vs. vs.
sırf şekli şemali için numerik tuş takımından ben vazgeçmem mesela.
bunun gibi dünya kadar olay var. şu seçimde ben olsam i7 işlemcili olanı alıdım zira laptoplar oyun için üretilen aletler değiller.
Kararsız kaldığım için ankete i5 - 4060 oyu verdim. Buraya da i7 - 3060 alırım yazıyorum

aslında biraz kullanım amacınıza göre değişkenlik gösterir bu. i5 13.Nesil olsa 4060 olsa düşünmezdim.
İşlemci tam modelleri ve ekran kartı watt değerleri bu kararı vermek için önemli unsurlar.
Rtx4060 neden derseniz, o işlemcinin caliştiramayacağı oyun işlem yok ama ekran kartinda 4000 serisi yeni nesil teknolojiyle daha çok fps sunuyor.
yorum yapan ankete katılan herkese teşekkür ederim. dikkate alacağım.