Yahu bir linkle nasıl rat, ve hack yapılabiliyor? O zaman link hazırla binlerce kişiye tıklat, anında bilgiler cepte.
Ortaokul cağlarımda başladım siber güvenlik ile ilgilenmeye, o zamanlar ne bu kadar kaynak vardı ne soru sorabileceğimiz bunca platform. Her şeyi tek tek deneyerek, anlamaya çalışarak öğrenmeye çalışıyorduk kısıtlı İngilizce ile. Forumlarda oyun hilelerine, Facebook gruplarına vs. ratlı dosyalar yedirmeye çalışırdık. O zamanlar bir yandan -mükemmel- şekilde ratı gömmeye çalışır, kendi çevremizle yarışa girerdik. Virustotal vb. platformlarda testlerini yapar en iyisini yakalamaya çalışırdık. Ama bir yandan da hep kendime şunu derdim, "Bunu yapıyoruz ama kimse yemez." Her seferinde beni şaşırtıp tıklardı insanlar, her seferinde bir öncekinden daha çok görüntülenme / tıklanma oranı yakalardık. Velhasıl biz büyüdük, teknikler öğrendik, profesyonel seviyeye taşıdık kendimizi fakat bunca geride bıraktığımız seneye rağmen(bahsettiğim dönemin üzerinden ~20 yıl geçmiş.), bunca ilerleyen teknolojiye, bunca gerçek zamanlı koruma tekniklerine rağmen günümüzde hala rat ve diğer remote access teknikleriyle, doğru içerikle milyonlara ulaşmak çok kolay. Cihazlar akıllandıkça insanların cihazlara olan güvenleri artıyor ve bu da çok büyük zaafiyetler oluşturabiliyor. Dijital - fiziksel güvenlik tedbirlerinin merkezinde her zaman insan vardır, bunu unutmamak lazım.
Son olarak meraklısına güzel bir kaynak bırakalım.
TIK