Mustafakutlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlaşılma olmayacak ise bir şey soracağım hocam

kuranı Kerim 610 yılında inmeye başladı ve 23 yılda tamamlandı 632 yılında bitti asıl soru şu

kuranı Kerim’de dünyanın oval olduğu yazıyor ve çoğu insan kuranı kerimin bilime yön gösterdiği söyleniyor lakin ;
Antik mısırlılar m.ö.2500 yıllarında yani kuranı kerimin inmesinden 3000 yıl önce dünyanın şekli,gök bilimi,yıldızlar,ve güneşi incelemişler

eratosthenes Mısırlı matematikçi ve fizikçi m.ö. Yaşayan bu dahi insan kurandan önce dünyanın şeklini bulmuş ve çapını hesaplamıştır
Kuranda bunlar yazmıyor, kuran retorik bir dil kullanır. Örnek veriyorum x bir kitapda "biz size bir yuvarlak cisim verdik alın onunla istediğinizi yapın" deniliyor ve ben kalkıp bu cümleden evrenin şekline, gezegenlere, dağlara yorum biçiyorum her biride tutarlılık arz ediyor çünkü yuvarlak kelimesi geçiyor içerisinde, yani yanlışlanabilirlik ilkesini aşıyorum bu insanların yaptığı tam olarak bu ama eski uygarlıklarda en azından tutarlı semboller ve çizimler var. Bu insanlar bunları sembolize etmişler, yani bir tutarlılık olduğu zaman dilin eğilip bükülmesi ile değil sembolün tutarlılığını baz alırız çünkü nihayetinde bir çizimdir, kelime oyunu değil.