Herkes konuyu yanlış anlamış, başlık biraz marjinal olunca; "hiç dolandırıldınız mı?" şeklinde okumuş ve bu minvalde gelmiş cevaplar. E madem o zaman konunun tam amacına uygun olarak ben başlayayım.
16 yaşındaydım. Lise zamanları. Kız arkadaşımla ilgili bir mevzudan dolayı (eleman küfür etmişti) sm çekip domainini çalmıştım. Birkaç gece hiç uyuyamadım. Sonra da adama ulaşıp geri vermiştim domainini. Vicdan rahatsızlığı nedir o gecelerde hissettikten sonra, bu b*ku nasıl yiyebiliyorlar hele bir de eşek kadar adamlar, hâlâ anlayamam. Onlar insansa biz neyiz, biz insansak onlar ne?
Not: Ortada herhangi bir yasal süreç gelişmedi ve olmayacaktı. Tamamen kendi vicdan rahatsızlığımla gidip ulaşıp geri vermiştim domaini. Alırken de tamamen anon hesaplardan yaptığım için o yaşta olmama rağmen ne aile ne farklı bir çekince hiçbir türlü ucu bana dokunmazdı vermesem. Domain de bana göre ve piyasa olarak gayet değersiz bir şeydi. Sadece adamın emeği ve hakkıydı sonuçta.
En son dolandırıldığımda beni dolandıran kişiyi telefondan arayıp vicdan yaptırmıştım işe yaradığını düşündüm adam hatasını kabul etmiş gibi davrandı iyimserliğine bir kez daha kanıp aynı adama 2 defa dolandırılmıştım, gerçekten yürek, vicdan, kalp hiç bir şey kalmamış tamamen insanları sömürmeye odaklılar.