Mrb nasilsiniz.
Sunu sormak istedim backorder icin hangi firmayi onerirsiniz.
Dropcatch mukemmel ama cok goz onunde ve acik arttirmalara ilgi cok fazla oluyor. Buda acik arttirma fiyat sonuclarini arttiriyor. Takip ettigim alan adlari ing bu yuzden yakalamada basarili olup baska alternatifler neler. Dynadot ionos gibi firmalar var. Mantigim bir firma olsun yakalamasa sorun yok ama yakalayincada goz onunde cok olmasin.
Diger sorum su: Domain konusunda namecheap guzel ama cok buyuk handikapi var. Bugun dusecek domainlerde site database cok ama cok gec guncelliyor. Canli chate sormustum hatta. Mesela bugun 1 alan adi dustu kimse almadi. Saat 9. Dustugu gibi ionos veya godaddyde gozukuyor ama Namecheap dusme zamanindan 3-4 saat gecede o domain dolu gozkuyor ve kaydedilemiyor bu bakimdan berbat.
Domain ucreti onemli olmamakla birlikte hizli domain kaydetme arayuizune sahip dusen domainler konusunda databasesini hizli guncelleyen ve backorder konusunda bana tavsiyeleriniz ne olur?
Godaddy arayuzunu ve domaini alirken bayagi ugrastiriyor. Deposit atmayi dusunuyorum ama Godaddy backorder kotu diyorlar.
TAvsiyelerinizi merak ediyorum.
Simdiden cok ama cok tesekkur ederim.
Selamlar,
Backorder sitelerinde güncel durumu bilmiyorum, ben kullanırken ilk akla gelen Dropcatch, SnapNames, NameJet(kullanmadım) vardı. Dropcatch en başarılısı haline geldi, SnapNames arada sırada yakalıyordu. Bu konuda yapacak bir şey yok kabullenmek lazım gibi, Dropcatch diğerlerine hiç fırsat bırakmıyor, backorder yapanlar orada yığılıyor, herkese açık artırmalar da berbat bir şey, 2 kişi alan adı keşfetse, beleşten 20 kişi alan adına girebiliyor. Diğer siteler hiç kimse backorder yapmamışsa, manuel takip edenler ve alan adları düşerken online değilseniz kullanılabilir, başka işe yaramaz görünüyorlar.
Hız konusunda bir gözlemim yok, NameCheap hızlı olsa düşen alan adlarını takip edenler defalarca istek gönderecek, iyi alan adlarını zaten backorder siteleri kapacak, diğer siteler de var, çok azında NameCheap kullanılacak, acele ederken pişman olanlar da iptal isteyecek, desteği meşgul edecek falan. Siteyi yoranlardan ve iş yükünden kurtulmak için belki de yavaşlık işlerine geliyor. Mesela, NameSilo'da bu konuda kendini korumaya alıyordu, fazla sorgu olmasa bile günlük limitin doldu diyordu.
Godaddy kendinde kayıtlı düşen alan adları için bile başarılı değil. Kullanılacak bir hizmet vermiyor.
Bu arada siz daha teknik cevaplar arıyorsunuz ama bende böyle yüzeysel gözlemler var maalesef..
Teşekkürler, iyi çalışmalar