Merhaba arkadaşlar.
Google Domains olayı sonrası birçok arkadaş ücretli ücretsiz
Wordpress.com'a domainlerini taşıdı. Bende bazılarını aktardım. Fakat çok duracağımı sanmıyorum. Yine de bu konuda daha önce oldu mu bilmiyorum ama olduysa da tekrar bilgilendirmek amaçlı bu konuyu açma gereği duydum. Umarım faydalı bulanlar olur.
- Öncelikle Wordpress.com'a taşıma sonrası 60 gün başka bir firmaya taşıma sağlayamazsınız.
- Whois bilgileri değiştirince de 60 gün transfer sağlatmıyor bilginiz olsun.
- Bir domaini başka bir wordpress.com kullanıcısına aktarabilmeniz için ise bir Wordpress.com blog oluşturmanızı istiyor. Bana bu kısım mantıklı gelmiyor fakat şirketin kendi kararı.
- Mevcut domaini basit bir bloga bağlayarak ya da yenisini oluşturarak işe koyulup. Ardından o blog sitesine aktarmak istediğiniz kullanıcıyı yönetici olarak davet ediyorsunuz.
- Kişi daveti kabul edince ise "Profilim>Tüm alan adlarını yönet" diyerek o kısımdan ilgili domainin sağ tarafında bulunan aktar kısmına tıklıyoruz. Burada "Başka bir Wordpress kullanıcısına" seçeneğine tıklıyoruz.
- Daha sonra davetimizi kabul eden site yöneticisini seçiyoruz ve işlem bu kadar.
- Bu noktadan sonra ben o blog sitesinini de genel ayarlar kısmından o kişiye aktarıyorum. Size de öneririm. Bir onay maili geliyor o kadar.
- Whois: Burada mutlaka bence domaini alan kişi whoise kendi bilgilerini eklemelidir. Bu bilgiler ile ilgili onay maili yeni ekleyenin maile geliyor. Eskiye sadece bilgilendirme maili gidiyor. Bir onay gitmiyor. Unutmayın whois değişince 60 gün kilit süresi başlar yine.
Umarım birilerine faydalı olur. Bir eksik ya da hata varsa düzeltebilirim. Konu doğru yerde değilse doğru yere çekilmesini rica ederim.
Edit: Artık direkt olarak e-posta ekleyerek aktarım yapabiliyorsunuz. Sonunda yıllar sonra wordpress bu konuda bir iyileştirme sağladı. Herkese hayırlı işler.