Hele şükür basiretli birisinin yazısına denk geldim.
Oturup herkes gaz vermiş sanki banka suçluymuş gibi hiç bir şey yapamazlar vs demiş. Siz askerdeyken borcunuz olduğunu unuttunuz mu hocam? neredeydiniz savaşta mıydınız?

Her insanın başına gelir böyle şeyler, unutma olmasa da ödeyememiş olabilirsiniz elbette. Ben daha önce çok saçma bir şekilde bozulan kredibilitemi son dönemlerde düzeltebildim. Artık kredi alma ihtiyacım yok, ama olsaydı ve alamasaydım bu iyi bir şey olmazdı. Nitekim konut kredisi aldırdığım bir çok kişi 2 3 sene öncesinden aldıkları kredinin reel değeri yarısının altına düştü ve büyük kar ettiler, üstüne ev fiyatları anormal arttı. Ama ben o dönemde saçma sapan bir muacceliyet yüzünden kredibilitem olmadığı için bu düşük faizle düşük fiyatlı ev alma imkanından yararlanamadım.
Size tavsiyem asla icralık olmamaya çalışıın. Gerçi kredi kat olduysa kötü tabi kanuni takip olarak sicilinizde görülebilir, ama her türlü icra masraflarını ödemeniz kötü olur.
Her ne kadar avukat bürosu aradıysa da bence Banka ile yüzyüze görüşerek askerlik durumunuzu ve mutlaka kısa süre içinde ödeme niyetinde olduğunuzu anlatıp belki kısa bir süre kazanabilirsiniz.
Kolay gelsin, umarım bu durumdan en iyi şekilde kurtulur ve bir daha böyle bir şey yaşamazsınız.
Saçma sapan yorumlar atanların gazına gelme, sen borçlusun onlar alacaklı sana kullandıkları uslup doğru, 2 gün süre vermelerinin sebebi icra takibinin henüz başlatılmamış olması.
2 gün içinde ödemez isen yasal yollara başvuracaklar bu sefer borcuna ek olarak icra vekalet, dosya masrafı, harç vs eklenecek.
İmkanın var ise 2 günde öde imkanın yok ise büro ile görüş durumu anlat.