Görkem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pelet kum gibi değil hocam, tuvaletini yaptığında hepsi batmıyor, o yüzden temizliği sorun olmuyor.
Elekli tuvalet kullanıyorum. Alttaki kabın tabanına biraz pelet koyuyorum (çişini yaptığında peletlerden sızıp batmasın diye). Üstteki kaba da kum kadar derin değil ama bir miktar derinlikte pelet koyuyorum.
Çişini yaptığında peletler toz haline dönüşüyor. Günde 1-2 sefer kürekle üstteki kabı kaldırıp eliyorum, tozları alttaki kaba dökülüyor. Bazen haftada bir, bazen haftada iki kere boşaltıyorum alttaki kabın tozlarını. Zaten herhangi bir koku yapmıyor çünkü pelet sıvıyı emince toz haline geliyor ve kokusuz bir yapısı var.
Kakasını yaptığında kumdaki gibi topaklanma şansı olmuyor tabi, onu direkt alıp atıyorum.
Linkini attığım paket 25kg olması lazım yanlış hatırlamıyorsam, bize yarım seneden fazla gidiyor. Ortalama 7 ay diyebilirim.
Her kediye her mama iyi gelmiyor, benim kedime en iyi gelen marka "Felicia". Tüy dökümü yapmıyor, yağlanma sorunu yok (yarım çay bardağı sabah, yarım çay bardağı akşam), herhangi bir sağlık problemi de yaratmadı. En önemlisi de tuvalet konusunda en iyi gelen marka. Fazla koku yapmıyor büyük tuvaletinde, tabi çok sık yaş mama yedirmememizin de etkisi var bu konuda.
Anladım hocam mantığını, denemeyi düşünüyorum bende. Ancak kafama takılan nokta zaten bu kadar kum haliyle ilgilensek gene koku olacağını sanmıyorum. Topaklanma sorunu ve koku sorunu genelde bekleme durumunda oluyor gibi zaten.

Peleti kullakdıktan sonra kıyaslama yapıp burada deneyimimi paylaşabilirim. Bakalım süreç nasıl olacak.