Ben marka konsepti konusunda belli bir uzmanlığa ulaştığım için kafam hep oraya gidiyor olabilir ama logonun bende çağrıştırdığı şey, havayolu veya hız temalı bir hosting firmasını çağrıştırdı. Airport Alışveriş Merkezi örneğindeki gibi. Havaoluyla AVM'nin bir bağlantısı yok. Ama havayolu temalı bir alışveriş merkezidir. "Cloud" genelde hosting ve sunucu kullanıcıları için seçilen bir terim olduğundan böyle bir imaj yaratıyor.

Ben network işini çok iyi yaptığını düşünen birisi olarak söylüyorum: Portföyden önce network başarı getirebilir. Haftanın bir günü, konfor alanından çıkıp kendini dışarıya atmanı ve insanlarla yüzyüze konuşmanı tavsiye edebilirim. Ben kendi şirketimi açtığımda öyle yapmıştım. Şu an senin hedefinde olduğu gibi yurtdışına iş yapıyorum. Haftanın bir günü kendimi dışarı atar, rehberimdeki alfabetik sıraya göre insanlarla randevulaşır bir yerlerde buluşur, hem insanlarla ilişkimi günceller hem de hedeflerimi anlatırdım. Böylece insanların aklında güncel kalır, benimle ilgili bir iş desteği olduğunda benimle iletişime geçmelerini sağlardım. Onlar hem kendi ihtiyaçları için hem de başka birilerine önermek için bana ulaşırlardı ki bu hala böyle gidiyor aslında. Eş zamanlı olarak portfolyo düzenleyebilirsin.

Potfolyo için Behance yeterli olur ama Instagram hesabını da bir portfolyo olarak kullanabilirsin. Ek olarak LinkedIn çok işe yarar. Hatta LinkedIn influencer'ı gibi takılıp, insanlarla network oluşturabilirsin. İlla iş yapacaksın diye bir şey yok. Sana bağlı bir topluluk yaratmak için, tasarım, tasarım trendleri, tasarımla ilgili yeni gelişmeler ve özellikle de yapay zeka + tasarım birleşimiyle ilgili içerikler üretebilirsin. İnsanlar seni takibe alacaktır.

Logo için yorumum, güçlü sadelik önemli. Sadeleştirebilirsin ve bence konsepti daha geniş zamanlı düşünmen fayda getirecektir.

Hayırlı olsun.