volkanwp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba; veteriner hekimler görmeden müdahale etmenizi tavsiye etmiyorum. Genel olarak bit pire gibi zararlılar taşıdığına göre kendi bakımını yapamamış. ilk önce iç dış parazit aşısını yaptırın. Aşılar zaten bunları yok edecektir. Suyunu eksik etmeyin. Canlanması açısından az miktarda yaş mama verin. Ama öncelikle muhakkak veteriner hekim görmeli.
yaş mama aklıma gelmemişti. şimdi onu da alıp öğünlerini yaş mamaya çeviriyorum. Teşekkürler

ardayuce adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vigomax damla kullanın bir iki güne düzelme görürsünüz
Kullanmış olduğum damla ile etkileşim olabilecek bir damla mı diye bir araştırayım. Kullanığım damladan farklı amaçla kullanılan bir damla mı?

socialize adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hiçbir şey yoksa pamuğa çay demi sürüp gözüne sürün hocam
ilaç öncesi bu şekilde yaptık fakat enfeksiyon olduğu için sadece ilaç devam edin diye tavsiye aldım. Teşekkürler tavsiyeniz için.

Slausy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle gözünün temizliği için pamuğa çay sürüp temizleyebilirsiniz, sonrasında ise gözünün tam içine olacak şekilde terramycin merhem sürün, 2-3 gün içerisinde düzelme gözlemlerseniz devam edin bunu sabah akşam yapabilirsiniz. pire için ise veterinerden tüp şeklinde pire damlası alın ve ensesine sıkın zaten veteriner anlatacaktır. eğer spreyi sipariş ettiyseniz onu kullanın ancak etki etmez ise damla kesin çözüm olacaktır. gördüğüm kadarıyla burun çevrelerinde de enfeksiyon var eğer nefes almasında hırıltı var ise ve irin akıntısı var ise hava yollarında enfeksiyon ya da birşey vardır (ekmek vs.) onu veteriner halledecektir. besin olarak ise peynir, haşlanmış yumurta, tavuk gibi proteinli şeylerle besleyin. ilerlemeyi iletebilirseniz yardımcı olurum ek olarak hasta olduğu için su içmeyi reddedebilir şırıngayla zorla içirebilirsiniz
Sprey olarak 2 yıl önce benzer durumda bir kedi için uğraşmıştık. Hamelyn sprey kullanmıştık. Hatta kalanını da diğer sokak hayvanlarına uyguladık. Çok faydasını görmüştüm. Aynısını aldım.
Burun ve yüzü çok daha pis durumdaydı temizledim fakat gözünü çok fazla ellememek için uç kısımlarını çok kurcalamadım.
Ek olarak burundaki pis görüntü sanırım su içtiği için
Birkaç gün bakım sonrası ilerlemeyi sizinle paylaşacagım. Teşekkürler