Tekrar ediyorum, ESXi ile gen12 ya da gen 13 yapmadan bu konuda konuşmak hatalıdır diye. Buyurun ESXi nin hibrid yapı desteği halen yokmuş:
"As shared in the past, there are no plans to support Intel Consumer CPU w/Hybrid Architecture for ESXi, especially with this only limited to Intel-based Consumer CPUs. Even AMD's implementation of Hybrid CPUs has consistent features across the cores and would be uniform from ESXi perspective.
Your options are as I've suggested in past, disable either E or P Cores based on your needs or look at Intel Datacenter CPU or AMD ..."
https://communities.vmware.com/t5/ES...938033#M284694
E-Core tamamını BIOS dan kapatmanızı öneriyorlar kısaca illa 13900K kullanacaksanız. Çünkü gen 12 ve gen 13 deki hybrid yapıya ESXi destek vermiyor "henüz"
Yani neymiş bilmeden konuşmamak lazımmış...
Verimlilik çekirdeklerini kapatırsam sadece 8 çekirdek kalıyor o da baya az kalıyor. 128GB 8 çekirdek makineyi ben nasıl paylaştıracağım. Sadece kendim kullanabilirim belki direkt düz şekilde o sayede hiç biostan verimlilik çekirdeklerini kapatmama gerek kalmaz sanırım.
Acaba kim bilir ne zaman hybrid yapıya destek verecekler, birisi attığın linkte böyle bir çalışma yapılmayacak demiş.