Hocam burada zaten sorun sanallaştırmanın nasıl yapılacağı. Sizin de bu konuda bir tecrübeniz yok, arkadaş direk sanallaştıormada nasıl olacak diye gelmiş sormuş. Yoksa Intelin Single Thread işlemlerde performansı konusunda hem fikiriz. Sorun burada misal Ryzen R7 de eşit güçte 16 tane çekirdek varken Intel i7 13900K da 8 Tane P-Core 16 tane E-Core kullanması. Bunun yönetimini Windows 10 hatta yazılanlara göre Windows 11 de bile tam olarak düzgün yapılamıyor. Ben kendi kullandığım i7 12700 de E-Core ları kapadım çünkü oyun açıyorsun misal P-Core da çalışması gerekirken yükü E-Core vermiş Windows. Bu sorunu ESXi aşıyor mu? Aşıyorsa nasıl, bunun "NET" bilgisi olmadan yazmadan doğru değil.
hocam tam olarak neyin deneyiminden bahsediyorsunuz? .d bios dan yaptığınız 2 seçenekli bir ayar mı böyle düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsun ESXi üzerinde öyle bir secenek yok total core gösteriyor ve total core a göre işlem yapar ESxi power management kısmından High moda alırsanız ve yük bindiğinde otomatik üst GHZ e ulaşır zaten halen neyin tartışmasını yapıyorsunuz ek olarak arkadaşın konuyu açarken kurduğu cümleye göre yorum yaptım sanallaştırma kurulan her sistemde performans düşüşleri yaşanır
@Ufkabakan; gibi normal ev PC si olarak kullanacaksan ve oyun oynayacaksan dediği şeyleri yapıp 20-30FPS daha fazla alma şansı yakalayabilirsin