12900K kullandığınızı belirtmişsiniz onda da verimlilik ve performans çekirdekleri bulunmakta. Sanallaştırma yaparken bu çekirdekleri nasıl paylaştırıyorsunuz? Bir vds kiralıyorsunuz diyelim verimlilik/performans çekirdeklerini ayrı fiyatlara göre mi satıyorsunuz tam olarak nasıl işliyor bu yol, çok hakim değilim.
Disk olarak 2 TB olacak şekilde Kingston Fury Renegade/KC3000/990 Pro düşünüyordum. 1 TB modeller şeklinde mi almamı istersiniz? Anakartımda 4 m2 slotu bulunmakta.
Eğer 13900K'yı sorunsuz bir şekilde sanallaştırıp hem VDS kiralama işlemi yapıp hem de kendi sunucum için kullanabilecek isem kesinlikle şaşmam o işlemciden.
sanallaştırma olarak kullanmadım ama bir fark olacağını sanmıyorum genel olarak müşterilerime Almalinux ubuntu vb kurup verdik cockpit ten baktığımda 12900K 24 çekirdek olarak gözüküyordu gerektiği zaman kendini ayarlıyordur tam yüke gelince otomatik üst ghz kullanmaya başlar turbo aktif bırakın yeterli zaten overclock atarsanız gereksiz elektrik harcar ESXi dediğim gibi i9 için özel performans veya verimlilik çekirdeğini ayarlanması için bir yer olduğunu sanmam orada da 24 çekirdek yazar

otomatik olarak kendisi ayarlıyordur böyle şeylere fazla takılmayın