tolgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet, mantıklı yön ve yöntem. Listelerle uğraşırken tecrübeniz sağda solda görebileceğiniz tek satışlarda da işinize yarar, ilk bakışta fikriniz olur..
Takip ettiklerimize ilgi çeken kelimeler ve kategoriler diyelim. Dozu ne kadar çok o kadar iyi, hem yatırımcı hem son kullanıcı müşteriniz olur. Alan adlarının sözlük anlamının olması da şart değil, ilgi çeken kelimeleri çağrıştırsa da olur. Aklıma gelen konuları yazıyorum, yabancılara hitap edeceğimiz için ona göre çevireceğiz tabi; doğal, organik, yeşil, sağlık, sağlıklı yaşam, danışmanlık, lider, her türlü teknoloji konusu, yapay zeka, akıllı ürünler, alışveriş, bakım, güzellik, dijitalleşme, çocuk, finans, temiz enerji.. Q, w, v, j, h, y gibi harflere de dikkat edilmeli, bunlar alan adını çok tipsiz hale sokabiliyor. Ayrıca, mizah kolay alan adı bulunabilen bir kategori, uzak durulabilir.

Portföyünüz büyürken de işiniz devam edecek, kendi alan adlarınızı test ettiğinizde bazı alımlarınız için pişman olup, satılma şanslarını düşük göreceksiniz. Bunları listenizin altına alıp yavaş yavaş kurtulmanız lazım, böylece portföyünüz kaliteli büyür. Aynı şekilde kılavuz listenizi de güncellersiniz.
iyi aksamlar
Bugun bisey farkettim kelime yeme olayi baya yaygin.
Mesela domain name yerine domainame regleyip satiyorlar.
BUnu bircok harfte gordum. Iyi bir kapi oldugunu dusunuyorum.
Son harfi yiyp diger kelime gurubu ile birlestiermek akillica.
Bu konuda ne dusunuyorsunuz tesekkur ederim