Bizim 80lik dede - ninelerimizle kiyaslayinca inanilmaz bir mucadele gercekten tebrik etmek gerekir. Laptop kullanmasi kismi bana gore cok sasiralacak bir durum degil. Biz hep bizim yaslilarimizla kiyasliyoruz fakat Orta Avrupa'da yaslilarin, teknolojik adaptasyona olan ilgisi bizim bir kesim genclerimizden daha fazla gercekten. Ozel dersin amacini cok guzel anlatmissiniz ben de tam olarak o yuzden daha -gunumuz sohbeti- kivaminda birisini tercih edebilecegimi soylemistim. Dil ogrenmek icin boyle bir yol icerisinde bulunmadim fakat universite bittiginde tamamen mecburiyetten cebimde 4 dilim vardi. Benim ogrenme stilim tamamen batakliga dusup cikmak icin cabalayarak ogrenme. Belki de o yuzden bana bu durum garip geldi. Size faydasi oluyorsa bu durumun ne guzel. Durumun sizin icin duygusal boyutu pratiginize ve olaya karsi sicak kalmaniza da buyuk fayda saglayacaktir. Gramer istemeyip pratik istediginizi anladigim icin boyle bir dusunceye girmistim zaten. Gramer icin cok daha dogru bir tercih bence hanimefendi

Basarilar dilerim. Almanca ve Ispanyolca benim icin bildigim - bilmedigim diger tum dillerden keyif acisindan ondeler. Elinize saglik, zihin acikligi dilerim.
hocam şöyle diyim size, ben ingilizceyi turkiyenin ilk 10 lisesine girecek yerde öğrendim akademik olarak. fakat o lisede 4 yilda bana ogretilen İngilizce, 60 yasinda native speaker terzi komsum ile yaptigim diyaloglar kadar konusturtamadi bana.
pratik işi yaşa bakmaz, sonucta gunluk hayatta yapay zekadan ya da uzay fiziğinden konusmuyoruz, adi üstünde günlük hayat, o nedenle pratik kısmında yasin onemi yok.
suan hangi dil olursa olsun gunluk hayat 500-1500 kelime arasindadir ki, o da her yaşın ortak kelimesidir.