OnurBonceoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk gözüme çarpanlar pazartesi ve perşembe günü fazla setiniz olması. Sonrasında biceplerin, omuzların (özellikle arka) ve karın kaslarının yeterince çalışılmıyor olması. Bir de esnemeyi ağırlık çalışmadan önce yapmanız sakatlanma riskinizi azaltmanız açısından önemli, antrenmandan sonraya bırakmak pek anlamlı değil.

Bu program ile devam etmek istiyorsanız kendimce birkaç küçük değişiklik önerebilirim. Ben olsam:
- Pazartesiden incline dumbbell press'i, perşembeden bench press'i çıkarırdım. Bir günde aynı bölgeyi hedefleyen iki ağır press bence verimli olmaz. Bir de hem 4 set hem de aynı bölgeyi iki gün çalışıyorsunuz bu yüzden bir günde 4 hareket gereğinden fazla gibi.
- Salı dumbbell row yerine cable row, cuma barbell row yerine cable row koyardım. Neredeyse aynı olan iki hareketi üst üste yapmak çok verimli olmayabilir.
- Salı ve cuma hareket sayısı düşük olduğu için bicep ve rear delt açığını kapatmak için hareketler eklenebilir. Bicep curl ve reverse pec dec iyidir.

Maksimum kas kütlesine ulaşmak için yeterince protein tüketmeyi de unutmayın (1.6gr * vücut ağırlığı).
Hocam daha iyi bir program öneriniz varsa onuda dinlemek isterim bu programda ön kol yok çünkü