AFNaNTiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam izniniz ile bir sorum olacaktı naçizane :

> Evlilik yaş odaklıdır. 30'a vardırmamalı.
> Evlilik sabır ve sukûnet ister, yaşın önemi yoktur, sabır erdemdir.
> Evlilik her halükarda olması gereken nadide bir çiçektir, doğru kişiyi bekleme, aramaya (Girişimci) olmaya koyulmak gerekir, deneyim ve tecrübe zaman çerçevesinde devam eder, ancak en nihayetinde mutluluk daimdir.

Hocam bu maddeler den hangisini tercih edersiniz?

Öneri ve tavsiyeleriniz var mıdır?

Teşekkür ederim.
Erkek için bence de ideal yaş 27-28 dir. Biraz gezip tozalım daha sonra bebek demeye zaten yaş 30 oluyor. Ben 26 yaşında evlendim kısmet olursa 30 yaşında baba olacağım. 30 yaşından üstü de olabilir ama 25 den küçüğe şuanlık sıcak bakmıyorum baba olmak için biraz küçük kalıyor bana. Yoksa benim kayınbirader 22 yaşında 2 çocuğu var. Ama çok sefillik çekti hem kendi hem ailesi. Yaşından dolayı, hayat tecrübesizliğinden dolayı çok sıkıntı çekti. O yüzden erken baba olmaktansa geç olmak bana göre daha ideal.

Evlilik en çok sabır istiyor, özellikle maddi yönden sıkıntı varsa. 3 sene evi tek başıma geçindirmeye çalıştım, çok şükür kimseye muhtaç etmedim. Ama her sene tatile götüremedim, her bayram üstüne kıyafet alamadım. Çok şükür eşim bunları hiç yüzüme vurmadı. Akşam eve ne getirdiysem onu yaptı, yedik. Dışarıda yemeğe götürünce mutlu olur teşekkür ederdi. Birbirimize gösterdiğimiz sabır ve saygı evliliği ayakta tutan şey. Evlilikte bir kişi kavga ediyorsa diğeri susmalı, karşılıklı tartışma sadece işleri daha kötüye götürüyor. Yaş konusu ise insanların arasındaki yaş ise bence maksimum 5 yaş olmalı. Onun dışında anlaşabiliyorsanız asıl önemli olan o zaten.

Doğru kişiyi bulduğunda emin oluyorsun. Ben eşimle lisede tanışmıştım. Sessiz, sakin genelde konuşmayan bir tiptim. Öyle ki benim sevgililerim bana teklif etmişti yani gidip sevgili olalım mı demezdim onlar gelirdi. Eşimde böyle sakin ve sessiz durduğumu merak etmiş ve benimle tanışmak istemiş. Bir müddet arkadaş kaldık hatta o zamanlar sevgilisi vardı erkekler hakkında bilgi veriyordum. Üniversiteye geçince birbirimizle daha çok anlaştığımızı, daha çok beraber vakit geçirmemiz gerektiğinin farkına vardık. Sonra da evlendik zaten.

Bazen ne kadar uğraşırsan uğraş kısmetinse yoksa olmuyor. Bana göre, sürekli evleneceğim, evlenmem lazım, yaşıtlarımın hepsi evlendi diye kendi kendini galayena getireceğine kim ne derse desin umursamamak lazım. Doğru kişiyi bulunca zaten hissediyor ve emin oluyorsun.