@Spin; Yoksunluk ve yoksulluk beraberinde yozlaşmayı yozlaşmada beraberinde yoksunluğu ve yoksulluğu getiriyor.

Bu bir sarmal haline geliyor. Keza toplum ne kadar cahilse o kadar Tribal ve Popülist oluyor.

Bu yüzdende toplum sayısız iç gruba ayrılıp sayısız dış grup yeriyor.

Asgari grup paradigmasında örneğin, başlıca bozukluklardan birisi parayı eksiltmek yada parayı tutmak.

Haliylede toplum ne kadar cahilse o kadar tasarrufları azalıyor ve dahi bir başkasın tasarrufu altında idame yapıyor.

Bu yüzden iyi bir ekonominin altın anahtarı da cehaletle ve yozlaşmayla olan mücadeleden geçiyor.

Spin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sevgili @peaceriver;
Haklısın burası webmaster forumu. Fakat webmasterlar da cafeye gidiyorlar. Kahve içiyorlar.
Öğlenleri yemeğe çıkıyorlar. Hayat böyle salt bir konu üzerine değil. Bir çok konu var.
r10 forumunda bu alanlarda var. Bunların konuşulması gerekir. Hatta forumda herkesin görmesi gereken toplumsal sorunlar.
İnan bana bu sorunları keşfettiğinde bu bilgilerle çok daha iyi web siteleri yapabiliyorsun. Hayatımın 15 yılını Dijital pazarlama ve marka iletişimi stratejileri üzerine uzmanlaşmaya harcadım.
Sadece 3-5 yılı teknik konulardı geri kalan herşey toplumu anlamaya çalışmak üzerineydi.
@griffinn; bu yazıları yazarak ülkenin ekonomisine topluma katkıda bulunuyor.
@Oztekin;

Bu bir propagandadır, ve dahi zaten dünya alemde biliyor bunun propaganda olduğunu.

Amaç burada insanları şiddetli görsel işitsel uyaranlarla manipüle etmek terör yönetimi yapmak.

Ve insanları sosyal kimliklemek.

Bu yüzdende bir süre sonra o toplumun bireyleri ne bir irade sergiler ne de bir mukavemet ortaya koyar.

Bahsini ettiğiniz tüm bu kültür sinema sanat unsurları propagandanın bir koludur.

En basiti beşinci kol örnek gösterebiliriz.

Amaç burada ilkelin ve cahilin silüeti insan profilleri yaratıp onları onamak ve pekiştirmek.

Oztekin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu tam incelemedim ama bizim toplumla Kore toplumunu karşılaştırdığımda acayip fark var.

Doona adlı bir dizi izliyorum bu aralar, dizi Romantik Drama türünde bir dizi, bu ülkenin din yapısı ( %56 Ateistler ve yerel inançlara mensup olanlar, %27 Hristiyan, %15 Budist, %2 diğer) aynı dizi bizim ülkemizde çekilse neler olurdu dizide tahmin edebiliyorum.

Kültürleri çok farklı, temiz, düzenli, küfür etmeyen, saygılı, kurallara uyan bir gençlik var dizide, adamlar her detaya dikkat ediyorlar dizi ya da film yaparken. Sevişme sahneleri pek olmuyor, olsa da gösterilmiyor. Bizde olsa yatak odası sahneleri bile gösteriliyor.

Film ve dizilerde küfürler hava uçuşuyor. Silahlar her dizide var zaten onları söylemiyorum, sevgi saygı desen sıfır, kimin eli kimin cebinde belli değil.

Ama sorsan Müslüman bir ülkeyiz. Ateist bir dine sahip ülkenin dizilerine bakın, birde bizde ki dizilere, bu dizileri halk istiyor o yüzden yapılıyor, raiting almasa aynıları yapılmaz zaten, ülkemizin ahlak düzeyi yıllardır diplere doğru çekilmeye devam ediyor, yavaş yavaş daha ahlaksız, daha duyarsız, daha saygısız bir toplum oluyor.

Ben felsefeden anlamam hocam, benim gördüğüm bu şekilde, bunları da tartışma yaratmak için yazmadım, kimsede alıntı yapıp öyle bişeye kalkışmasın lütfen.