Konuyu tam incelemedim ama bizim toplumla Kore toplumunu karşılaştırdığımda acayip fark var.
Doona adlı bir dizi izliyorum bu aralar, dizi Romantik Drama türünde bir dizi, bu ülkenin din yapısı ( %56 Ateistler ve yerel inançlara mensup olanlar, %27 Hristiyan, %15 Budist, %2 diğer) aynı dizi bizim ülkemizde çekilse neler olurdu dizide tahmin edebiliyorum.
Kültürleri çok farklı, temiz, düzenli, küfür etmeyen, saygılı, kurallara uyan bir gençlik var dizide, adamlar her detaya dikkat ediyorlar dizi ya da film yaparken. Sevişme sahneleri pek olmuyor, olsa da gösterilmiyor. Bizde olsa yatak odası sahneleri bile gösteriliyor.
Film ve dizilerde küfürler hava uçuşuyor. Silahlar her dizide var zaten onları söylemiyorum, sevgi saygı desen sıfır, kimin eli kimin cebinde belli değil.
Ama sorsan Müslüman bir ülkeyiz. Ateist bir dine sahip ülkenin dizilerine bakın, birde bizde ki dizilere, bu dizileri halk istiyor o yüzden yapılıyor, raiting almasa aynıları yapılmaz zaten, ülkemizin ahlak düzeyi yıllardır diplere doğru çekilmeye devam ediyor, yavaş yavaş daha ahlaksız, daha duyarsız, daha saygısız bir toplum oluyor.
Ben felsefeden anlamam hocam, benim gördüğüm bu şekilde, bunları da tartışma yaratmak için yazmadım, kimsede alıntı yapıp öyle bişeye kalkışmasın lütfen.