ClassWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benim gözümde borsa en az 5 yıllık peridotlarda yapılması gereken bir iştir. Yani alıp 5 yıl bekleyemiyorlarsa zaten girmemeleri gerek. Al sat al sat oyun değil burası. En azından bir 3 yıl bekleyeceksin unutacaksın 100 koydum 102 aldım ee sonra yine 100 koy bu sefer 98 e düştü böyle sarmal dönüyor kasa kazanıyor. Ayrıca hisse için ben amerikan şirketlerinden alıyorum apple gibi tesla gibi belki 6 ayda kez girer bakarım ne olmuş diye o kadar diğer türlü zaman israfı gereksiz bir iş haline geliyor. Söylediklerimin hiç biri yatırım tavsiyesi değildir.
bu konuda haklısın. ama işte tr şartlarında yarının ne olacağını bilemiyorsun. örneğin ereğli şuan geçen senin bile altında, bu sene temettü bile vermedi. bu firmaya güvenip yatıran kişi geçen yıla oranla yatırımının %60 civarı eridi.
1 sene daha bekleyecek o da anca kendini toparlasa 3. yılda başladığı yere dönecek.

yatırmcılar tr şartlarına göre hareket etmesi gerekli. klasik bilgilerle al tut dediğimizde tr şarrlarında zararla çıkmakta bir hayli mümkün.

yatırım uzmanı değilim sonuçta. hatalarım olabilir. o yüzden yatırım tavsiyesi değildir.