Ben de meslek lisesi öğretmeniyim. Olayı biraz açıklığa kavuşturalım.

1- Sınav haftasına öğretmenler veya idareciler karar vermiyor. Meb'den bu konuda yazı geliyor. Sınav haftasına tüm sınavlar sıkıştırılıyor. Senin ve arkadaşlarının alttan 30 tane sınavınız varsa tabi ki zorunlu olarak bu sınavlar aynı güne sıkışacak.
2- 12. sınıf olduğun için sizi mezun etmek isterler. Zaten müdürler de bu konuda öğretmenlere baskı yapıyorlar. Geçirin gitsin diye. Çünkü sistemde biriken öğrenciler için yılda 4-5 tane sınav yapılıyor. Her sınav için 2 öğretmen görevlendiriliyor. Bu da 10 saat ek ders yani 600 TL ek ders demek. Biz öğretmenler bu kazançtan olacağımızı bildiğimiz halde öğrenciyi geçiriyoruz. Bu da bizim salaklılığımız. Ancak öğrenci bir şekilde hayatına devam etsin diye yapıyoruz bunu. Sınavı olması gerektiği gibi yapsak son 10 yılda benim sınavlarımdan tek bir öğrenci bile geçemezdi. Çünkü öğrencilerin tamamı 4 işlemi bile yapmaktan aciz. Bugün sınavda kimler çarpım tablosunu biliyor diye öylesine sordum. Kimse bilmiyordu. 8x7kaç yapar dediğimde de 30 öğrenciden (10. sınıf) tek biri bile yanıt veremedi. Anlayacağınız eğitim yerlerde.
3- Öğretmenleri ne ile suçlayacaksınız? Ses kaydı almışsınız. Delil olarak kullanamazsınız. Ayrıca sınavın yanıtlarını veriyorlar diyorsunuz. Buna da hiç bir müfettiş ceza vermez. Ayrıca zaten bunu MEB istiyor. Ülkede zaten 16 milyon öğrenci eğitim alıyor. Bunlardan 1 milyonu sınıfta kalsa 1000 yeni okul ve 100bin yeni öğretmen ihtiyacı doğar. Bu yüzden zaten MEB her yılın sonunda ya geçmeyi kolaylaştırır ya da af çıkarır.

Okulunuzu paylaşırsanız öğretmenlerinizle konuşarak, hakettiğiniz puanı almanızı memnuniyetle sağlayabilirim.