Bazı işleri parası yüzünden sevmeseniz bile tercih edebilirsiniz saygı duyarım. Ama hayvanları sevmeyen insanların veteriner olmasına anlam veremiyorum.

Bundan 2-3 ay önce sokakta ölmek üzere olan bir yavru kedi buldum ve en yakın veterinere götürdüm. Kapıdan girer girmez sokak kedisi mi o, isterseniz ücreti ödeyin girişinizi yapalım yoksa barığa bırakabilirsiniz dedi. Bende barınağa gidecek zamanı yok olsa bile sokağa bırakırım yine oraya bırakmam orası mikrop yuvası dedim ve muayene ve başlangıç tedavisi için 1200₺ ödedim. 3 tane iğne yaptılar kediyi yatışa alıyoruz ama %80 iyileşir denildi.

Kalan her günün ayrı olarak ücreti var bilginiz olsun dedi hoca. İyileşsin de sıkıntı yok dedim. Ertesi gün oldu kediyi görmeye gittim kedi öldü dediler. Niye haber vermiyorsunuz dedim arkadaşlar unutmuş dedi. Hakkınızda şikayette bulunacağım dedim bana verdiğim ücretin yarısını vermeyi teklif ettiler. Bağırdım çağırdım yarım saat orada durdum her gelene bu adamın gerçek yüzünü anlattım. İsabet olacak ki bir adam geldi hocanın yakasına yapıştı. British kedisi varmış yanlış iğne vurdun kedim felç kaldı diye birbirlerine girdiler. Lanet olsun dedim bıraktım çıktım. O olay öyle geldi geçti.

5 gün önce de yine aynı şekilde sokakta ölmek üzere olan ağzından kan gelen bir kediyi veterinere götürdük. Bu sefer başkasına götürdüm çünkü oraya bir daha adım atmam. Yine aynı şekil sözleşmiş gibi 500₺ muayene ve iğne ücretimiz var isterseniz tedaviye başlayalım dedi. Ödedik başladıktan sonra durumu kritik muhtemelen birisi tekme atmış zor nefes alıyor yoğun bakıma alacağız burada kalması lazım dedi. Ertesi gün ben işteydim gidemedim telefonla bilgi istedim Whatsapp dan yazdım arayın dedi. Aradım açmadı. Daha sonra görmeye gittim hayvanı tel kafese koymuşlar can çekişiyor. Kedinin beyninde sorun var burada kalmasını açıkça istemeyiz ya alın ya da barınağa gönderelim ama serum verilmezse ölür şuan serumla yaşıyor dedi. Benim kucağımda yaklaşık 5-6 tane kedi öldü. Artık öyle olunca 3-4 gün kendime geliyorum çok üzülüyorum. Muhtemelen akşam yine gideceğim. Ama benim zoruma giden hayvanları can olarak değil sadece para olarak düşünmeleri. Sesleri çıkmıyor şikayet etmiyorlar diye kaldırıp köşeye atıyorlar. Ve bunu yapan parasını alıyor. Barınaktakilerin halini siz düşünün. Zaten eminim görmüşsünüzdür kafalarına kürekle vurup öldürüyorlar, işkence ediyorlar, aç susuz bırakıyorlar.

İnsanların böyle olacağını bilsem yemin ederim çalışır didinir veterinerlik okurdum. Kimsede vicdan merhamet kalmamış.