bobbege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle tebrik ederim farklı bir bakış açısı yakalamışsınız. Bu konuda kendimden bir hayat hikayesi anlatmak isterim.
7 -8 sene önce spora ilk adımımı atmak istemiştim saatlerce pc başında oturup 4 boyun fıtığı ile bir yandan çalışıyordum biryandanda spor salonuna yazıldım 3. gitmemle ağrılarım okadar artmıştıki kaldırdığımda 3 kg dambıl apar topar doktora gittim sporu bıraktım ağrı kesici ve kremler hayatımın parçası oldu.
Kendime ufak hedefler koymam gerektiğini farketmeden önce çok ani ve hızlı hareket ederek sürekli ne yapsam sıkıntı yaşıyorumdum. İşte bu sorunu aşmak için bir farkındalık oluştu. Önce başla ama ufak ufak olsun, tekrar et sonrakinde üstüne çok az ekleyerek devam et.
Tekrar spora başladım 1.5 kg ile 1 ay devam ettim 2 kg ile 2 ay 3 kg ile 3 ay spor salonunda hoca değilmişti ben 4 kg ile 2 ay 5 kg ile 1 ay de çalıştım. Spor salonu kapandı. Başka salonda devam ettim 2 senede 10 kg çıktım kısa sürede 20kg ile çalıştım boyun fıtığı tamamen ortadan kalktı 2 doktora çıktım bu sürede sıkıntı olmayacak düzeydeydi.
Maalesef pamdemi girdi araya ekonomi vs derken tekrar başladım 9 ayda 6kg dayım. Artık taktik belli azar azar sürekli tekrar ve artırarak devam etmek. Başarının sırrı budur dostum 👍😊
Teşekkürler hocam yorumunuz için