Ancak donus yapabildim. Who is konusunda biraz arastirma yaptim. Simdi ucretli servisler var. Mesela whoisxmlapi servis aylik 200bin sorgu 800 dolar. Domainler 8:45ten sonra dusuyor ve bazen 1 saat beklemek gerekiyor. 1 saniyede 1 istek atsaniz saatte 3600 yapar buda 55 gune denk geliyor (paket zaten 30 gun 55 gun kullanamazsiniz) ama yarim saniyede 1 istek gondereceginizi hesaba katarsak 30 gun gunde 1saat sorgu demek. Tabi suda var bu apilerde saniyede 50 sorgu atilabiliyor buda saniyenin 20de biri demek. Hiz cok onemli.
Kim hizli ise o anda istegi atip domaini aliyor.
Piyasadaki ucretsiz who servislerde bir cache var yani size 1 gunluk yedeklemeyi gosterebiliyorlar veya bazi servislerde gorsel dogrulama var ve siteler bunu 30 snde bir guncel database sunabiliyor. Anlik veri guncel veri veremiyorlar ancak verileri birkac dakika gecikmeli gosteriyorlar.
Kisacasi ucretsiz whoisler ile bir yere varilamaz. Detayli arastirmalar yapiyorum ama soyle bir durum var.
Tek kullanimlik 200k sorgu yani zaman siniri olmadan 30 gun siniri yok bunun fiyati dogal olarak 2 kat pahali 1500 dolari buluyor yani iyi domainlerde denenebilir. Burdaki olay su. Godaddy olsun namecheapolsun bunlarin register apisini kullansaniz dahi sinirsiz istek atamiyorsunuz sizi banliyorlar veya limitlendiriyorlar nasil diyim, mesela whois servisi kullanmadan direk kayit firmasina saniyede 1 istek attiniz birkac istek sonra ya hata verir 404 verir veya size cache gosterebilir yani domain dusmustur ama sizde dusmedi gosterebilir alamazsiniz. Ben tum domain kaydedici firmalari okudum Hepsi sunu diyor domain yakalamak icin api kullanmayin. Api su icin yani elle veri girmek yerine domainleri hizli kaydetmek amacli. Buna ek olarak direk kaydettme firmasina istek gonderirseniz hesap sorunu yasarsiniz buna ek olarak da kesinlikle ucretli bir whois api kullanmak sart. Ben arastirmalarima devam ediyorum.
Bu surede 2 tane mukemmel bot yazdim harika diyebilirim.
Sorgulama amacli bunlar. Belki hic alinmamis veya dusmu iyi domainler bulunabilir veya yazdigim bir eklenti ile 30 gun icinde dusecekleri gorebiliyorum. bu dusme suresi iyi bisey expired domainte yok mesela. Varda tarihleri tutmuyor.
Pythonda whois kutuphanesi var bir ama cok agir ve hata veriyor bende api saglayan bir site buldum ucretsiz ama 500 limiti var. Yazdigim bot sayesinde 500 keyli anahtarlari istedigim kadar siteye girmeden kaydoydolup kullanabiliyorum. mesela 100 key aliyorum.
Bu keyle ne yapilabiliyor.
leandomainsearch.com bilirsiniz kelimenin onune arkasina kelime ekliyor ve com veya blog uzantisini gosteriyor. benimki mesela diyorum ki sp ile baslasin 5 karakter olsun bu ekleri alsin ve uzantisi com net org seklinde sorgulatabiliyorum ayni sekilde 1 ay icerisinde dusecekleri de gosteriyor.
Diger yazdigim da cok ilginc.
Mesela 4 karakterli domain dusunun.
ilk 2 karakter sp ile baslasin diger 2 karakter herhangi bise olabilir spac spca gibi , son 2 harfi degisecek sekilde tum kompinasyonlarini tariyor ve bu domainler bosmu dolumu bakiyor. Bu api hatasiz ve tum uzantilarda kelimelere bakabilirim hizli. 30 dkda hatali whois kutupanesinin yaptidigi islemi ben 5dk da sifir hata ile bitiriyorum. 4 karakter com net belki harf domainler dusebilir.
Bu arada sayilari goiz ardi etmem kotu.
Biraz arastirdim 4 OLUMU simgeliyor cinde 8 6 7 9 bu sayilar degerli sadece syi olan domainler cok degerli. hem sayi hem harfli abuk subuk domainler 400 500 tl edebiliyor minimum.
Su siralar whois isine bieraz daha dusecegim olayin ucu o. Ben bu uygulama ile 2 gun ocne 2 domain buldum biri wineandfood biri quizshow idi su an ikiside 1500 dolar acik arttirmada dropcatch almisti

Yasli domainleri ne olursa olsun aliyorlar. Biseyler dusurulebilir whois api cozulurse ustune dusecegim
Size ulasabilecegim bir kanal varmi bilmiyorum.
Size 1 sorum var com disinda net bile cok deli para eden domainler var gecen bu forumda biri awayday net domainini 700 dolara satti. anlami is disindaki GUN yani tatil gunu anlaminda kullaniliyor. Net cok degerli domainler var bakmak lazim. Com rekabet fazla. net disinda sanirim io cok satiliyor siz demistiniz io domainlerin satildigini goruyorum dediniz./
Ben dev domainlere bakiyorums eviyorum ama fazla ilgi gormuyor sanirim. Sanirim metaverse sitelerinde ai io teknoloji domainlerinde kullaniyor sanirim.
belki io domainler incelenip kelimeler o kelimelerle kelimeler turetilip dusecek domainle;r takip edilebilir. Dropcatch io domainlere backorder koymuyor bildigim kadariyla
squadhelp ve brandbucket baktim ama satilan listesini goremedim