sitenianlat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domain konularında mahkemelik olduğum oldu. Domain nedir, hosting nedir anlatana kadar dilimde tüy bitti sonunda öğrettim. Genellikle (kusura bakmayın genellemek zorundayım istisnalar hariç) teknolojik konularda cahil olmaların nedeni ilgisizlikleri, hukuk fakültesinde bu konularda eğitim verilmemesi, kendilerini geliştirmeye çalışmadıklarından kaynaklanıyor. Halbuki günümüz teknoloji çağında a dan zye teknoloji eğitimi verilmesi şart. Anlamadıkları noktada bilirkişiye başvuruyorlar (çoğu dosyada böyle). Fakat hüküm yetkisi hakimdedir, anlamadığı bilmediği konuda kendisini geliştirmelidir. Bilirkişiye güvenmek bazen geri dönülmesi imkansız zararlara yol açabilir. Maalesef büyük bir açığımız var bu konuda ama inşallah bu açıklar en kısa zamanda kapatılır.
Yorumunuzu görünce yazmadan geçemedim.

Çok doğru tespit. Geçtiğimiz aylarda bilirkişiye gönderilen bir dosyamız vardı. Bilirkişi raporu sunup, bizim yer sağlayıcı olduğumuzu bile yazmamıştı şaşırmıştım ki savunmalarımızın tamamı yer sağlayıcı olduğumuz ile ilgiliydi. Yinede hamdolsun sorunsuz beraat alabildik.

Bir başka dosyada da uzman ve bilgili bir bilirkişiye denk gelmiştik ki raporunda 13 sayfa kadar açıklama yapıp, bizimle ilgili sadece 5 satırda Yer sağlayıcı olduğumuz için sorumlu olmadığımız gibi hukuksal açıklamalar ile başarılı bir rapor sunmuştu.

Umarım bu tür açıklar kısa sürede kapanır. Zira dava bile açılmaya gerek olmayan binlerce dosya olduğu malum.