Ben bu konuda baya bir arastirma yaptim. En son arçelik ile bir görüşme yaptım sonrada maliyetinden dolayı vazgeçtim.
Şimdi sorun bu cihazlarda modeline markasına göre filtreler oluyor 4 6 8 sayısı değişiyor. Bunlar için belirlenen nizami süreler var. Aynı arabaların yağı gibi. Şimdi arabada yağ her 10 binde bir değişir keyfin gelirse 8 veya 9 bin km gidersen dah makul olur. Ama arabayi hor kullanır sürekli zorlarsan ısıya maruz kalırsa 9 8 binden çok önce gidip arabanın yağına suyuna baktırman gerekli derler.. Olay hemen hemen aynı.
Filtre kimi servise göre 6 ay kimine göre yılda bir değişmesi gerekiyor. Ancak ondan öncede periyodik kontrolü lazım. Servis diyorki çeşmeden gelen suyun içerdiği ağır metaller standart değil yogun ağır metale maruz kaldıgında daha erken müdale gerekebiliyormuş. Kim dikkat ediyor.. Kimse..
Hadi bunu geçtik diyor. 6 Ayda bir yada yılda bir olan servisi unutuyorlar veya bakım yaptırmıyorlar.. Sonra haberleri olmadan çeşme suyuna devam. Bunun gibi detaylı bir kaç örnek verdi. Damacana ile cihazın maliyetini karşılaştırınca almaktan vazgeçtim.
Üründe bu idi yanlış hatırlamıyorsam
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=c24x3zIJK9c