Tabii ki böyle olur çünkü fonun tamamı vadeli ya da borçlanma senedi değil, alabildikleri kadar alıyorlar (aldırılıyorlar) Benim söylediğim şeyden "mevduat faizi kadar alırsınız" anlamı çıkmıyor. Bu bir oran. altın fonunda fonun %20 si çok düşük oranda getiri sağlarsa genelin getirisi de altından düşük olur. Değişken fonlar vs gibi fonlarda ise durum daha vahim. Niye siz de benim gibi belli bir şey için yazmayıp genelleme yazıp hakaretle iddianızı ispatlamaya çalışıyorsunuz? Lozan'ın gizli maddeleri hakaretinizi size iade ediyorum, ya sizde anlama kıtlığı var ya da söylediklerinizle ilgili iddialaşmak için seviyeyi dibe çekiyorsunuz. Sizinle tartışmak istemiyorum. Ben açık açık argümanlarımı yazdım ve genel ifadelerle hakaret ederek tartışmaya ve kazanmaya çalışıyorsunuz. Söylediklerimi de anlamamışsınız ya da saptırıyorsunuz. Bu tartışmayı bir noktada bırakmamız lazım. Söyleyin tüm söyleyeceğinizi bir rahatlayın şikayet etmeyeceğim. ama bana lütfen son bir defa ne yazacaksanız yazın son sözünüzü de bitsin bu artık.

white35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam amacım son lafı söylemek değil. Ancak BES gibi şeffaf bir sistemde arkadaşlar bilmediğiniz şeyler var yazdığınız zaman yazdıklarınız çok havada kalıyor. Sizin söylediğiniz biraz lozanın gizli maddeleri gibi oldu. Kamu borçlanma araçları alıyor diye eleştirdiğiniz değişken fonların geneli (benim bildiğim hepsi yinede açık kapı bıraktım) son 1 yıllık vadeli oranlarının çok çok üzerinde getiri sağlamış durumda.