Arkadaşım gerçekten ciddi sorunların var.
% 30 katkı fon getirisine ek veriliyor. Sana basit anlatayım
Senin övdüğün altın fonu 1 kazandı.
BES altın fonu da 1 kazanıyor hatta yukarıda VERİ paylaştım bazı emeklilik şirketleri banka fonuna göre daha da fazla kazandırıyor.
ARTI DEVLET KATKISI!!!
İkisi de aynı getiriyor ise nasıl bes fonları dışındaki daha çok kazandırıyor!!!!
Akşam Cumhuriyetimizin 100. doğum günü kutlamalarına katıldık, o yüzden bu hadsizce yorumunuza cevap yazamadım.
Eğer psikolog ya da psikiyatrist değilseniz "ciddi sorunların var" cümlesi hakaret oluyor biliyorsunuzdur.
Gelelim saçma sapan yazdığın argümana, Altın fonları %100 altından oluşmaz. linkte Akpörtföy altın fonu ağustos 2023 varlık dağılımı var.
https://www.akportfoy.com.tr/doc/6005
Altın fonunun en önemli özelliği fiziki altın alacak durumunuz yoksa küçük paralar ile fon alabilmenizi sağlamak. Ya da çok paranız varsa fiziki altını evde saklamak yerine fonda tutmasıdır.
İkinci olarak Bes altın 1 kazanırken yatırım fonu 1 kazandırıyor lafına önceki yorumumda aşağıda tırnak içine aldığım kısımda ne yazmışım?
"Şimdi BES ile Fon Aynı şey İse neden devlet fonlarda devlet katkısı vermeyip üstüne %10 gelir vergisi alıyor.
Çünkü BORÇLU DEĞİLİZ. Çünkü Bes sistemine göre daha fazla para kazanabiliriz fon geçişleri sayesinde,
yani fon da durarak devlet bize borçlanıyor."
fon geçişleri sayesinde daha faza kazanabiliriz. Yatırım fonlarında değişimi 3 günde yapabilirken (aslında aynı günde yapılabilir, bir yolu var, kenarda nakit olursa) Bes te trend dönemlerinde değişim yapamıyorsun ve treni kaçırıyorsun. Kapiş.
Hadi benim ciddi sorunlarım olsun. Sizin de anlama ve okuma sorunlarınız var. (Haddinizi aşmadan yorum yapmayı öğrenin, kendinize nasıl hitap edilmesini istiyorsanız karşıdakine de öyle hitap edin. )
Lütfen daha saygılı bir dil kullanın.