SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@white35;

hocam tüm yazdıklarınızı okudum, ve benim sade bir vatandaş olarak çıkardıgım konu şu.

finansal okur yazarlıgınız var, fon yönetimini doğru yapabilecek kapasitedeyseniz, bes mantıklı zira normalde fonlara yatırım yaparak kazancagınız + üstüne devlet katkısı alıyorsunuz.

ama fondan mondan anlamayan, finansal okur yazarlıgı olmayan birisi için, para enflayon karşısında değer kaybedebileceği için o zaman reklamlarda pofpoflandıgı gibi çok da vatandaş dostu bir yatırım olmuyor gibi anlam çıkarmak üzereyken, bu noktada siz diyorsnuz ki, sade vatandaş mısın? o zaman düm düz altına yatıracağına git beste altına yatır, altın kadar artsın + %30 al, doğru mudur? eğer doğruysa :

bu noktada %100 altına karşılık gelen fon hangisidir? bende allianz var, bulamıyorum öyle bir fon, aynı şekilde %100 döviz bazlı fon varsa onu da öğrenmek isterim
Hocam bizim insanımız altın yatırımını sever. Her ay köşeye altın al at lafını BES gerçekleştiriyor dediğiniz gibi. iş bilgisayarını kapadım allianzın sistemine bakmam lazım bu sorunuza yanıt vermek için ama çokta gerek yok. Bilgisayardan internet şubesine girin fon değişikliği diyin tefas fonları yazar orayı tıklayın. Burada altın yazarak arama yapın. Orada çıkan herhangi bir altın fonunu alabilirsiniz. Bu arada %100 altın fonu benim bildiğim yok. İlla birazda olsa başka enstrümanlar var. Faiz hassasiyetiniz var ise katılım kelimesi geçen fonları gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.