Zaten şu an ki yozlaşma ve cehaletin kemik ideolojilerinden birisi de bu Neo-Osmanlıcılık.

Ve dahi gözlemlediğim toplumdaki her bireyde, bir muhitte bir sokakta bir idari birimde genelleyin yani.

Sağ fraksiyonu da Sol fraksiyonu da, kültüründen giyiminden kuşamından eyleminden davranışından orijinini bu Neo osmanlıcı görüşten alıyor.

Türk İslam ve Liberal muhafazakar Demokrat İslamcı görüşten alıyor.

Hepsinin ortak noktası tabi Liberal Kapital politika ve Liboşluk.

SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olay da bu ya, birilerinin derdi Osmanlıcılık yerine Türk milli şuurunun gelmesiydi, hala onun sancısı var. Türklükle kimin derdi olabilir mesela? "Milliyetciligi ayaklar altina almaya" kim teşebbüs edebilir?

tabi ki Türk milli şuurunda olmayan, ne olduğu belirsizler...

Bugün gayet zeki ve namazında niyazında Lubnanli bir dostumun evindeydim, bebeği oldu ziyarete gittik. Tarihten, Osmanlidan, Atatürk'ten, islamdan vs konuştuk. Gayet de hakim bizim yakın tarihimize...

Bizim alfabemizin degismesi, Türk milliyetciliginin yükselmesi, Atatürk ilke ve inkilaplari, Turkiye'nin yönünü batıya dönmesi vs konularinda o kadar olumlamalar yaptı ki ben şaşırdım kaldım. Elin okumus tahsilli adamı bunları görürken biz içeridekilere laf anlatma peşindeyiz. Çünkü o Beyrut patlamasinda yaralanmış, biz hala Atatürk'un kurduğu konfor alanında olduğumuz için değerini anlayamıyoruz, az kaldı anlicaz bu gidişle...