Herkese merhabalar. Bugün yaşadığım ilginç olayı sizlerle paylaşmak istedim. Yakın zamanda Kvkk danışmanlığı verdiğim için kendimi tanıtan bir kartvizit tasarımı yaptırdım, bunun üzerine de bastırmak için bir yer arıyordum yakın zamanda.
Öncelikle dün
@LegendCreative; arkadaşımızın açtığı
bu konuya rastladım. Fiyat ekonomik geldiği için kendisine WhatsApp üzerinden yazıp iletişime geçtim. Bahsi geçen konuda da dediği üzere indirimli fiyatın 29.11.2023 tarihinde biteceği yazıyor. Konuşmamıza dün başlamıştım bugün itibariyle devam ettik. Kendisi bana bu kampanya dışındaki ürünleri satmaya çalıştı ama ben istemedim. Biraz diretti aslında diğer ürünleri. Ama ben ekonomik olacağı için kampanyalı ürünleri seçtim. Yani 1000 adeti 170'ye gelecekti kampanyaya göre. İlk başta iki tasarımım olduğunu söyledim. O da ilk tasarımım için 1000 adeti 170 TL ikinci tasarımım için fiyatın toplam 450 tutacağını söyledi. Ben de konuda belirttiği kampanya gereği sadece 1000 adet bastıracağımı söyledim. Bana 200 TL ödeme yapmam gerektiğini KDV 'nin ise buna dahil olmayacağını söyledi. Yani ödemem gereken fiyatın KDV+ 200 TL olacağını belirtti. Ben ilk anlam veremedim olaya. Kampanyalı fiyatta 170 TL yazarken bir anda 200'lere çıkmasını anlayamadım. Sonra site linki attı buradan sipariş vermemi istedi. Ben de sepete ekle yaptım 1000 kart 240 TL'ye geliyordu. Doğal olarak kampanyayı sordum kendisine. Konunuzda 1000 adeti 170 TL yazıyor dedim. "Niye bu fiyatı çıkarıyorsunuz" diye sordum. Çünkü az önce 2 tasarımım var deyince arkadaş, ilk 1000'i 170 TL diğerleri ile 450 TL olacağını demişti. Kendisinin açtığı kampanya konusunun fotoğrafını atınca kendisi "konunun 28:10:2023 15:14:57 tarihinde açıldığını ve 29:10:2023 15:14:57 tarihinde kampanyanın bittiğini" söyledi. Dedimki konuda herhangi bir saat yazmıyor bunu nasıl söylersiniz. Bunun üzerine "
konuda saat yazmıyor, heran iptal edebiliriz yani" dedi. Açıkçası, hiç ama hiç ticari ahlaka uygun olmayan bir davranış olduğunu kendisine de söyledim. Mesele 100 TL vs değil aslında. Az önce de belirttiğim gibi mesele ticari ahlaktan çok uzak durmak oluyor. Burada da siz değerli r10 üyeleri ile durumun ne kadar trajikomik olduğunu anlatmak istediğim için bu konuyu açıyorum. Tarafsız bir şekilde durumu değerlendirir misiniz? Siz ne düşünüyorsunuz konuyla ilgili. Şu günde kampanya bitecek deyip istediği zaman bitirebilir mi kişiler?