Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 yıllık tecrübeli hocam lütfen söyler misiniz, bes fonlarında ve yatırım fonlarında tuttuğunuz yatırım miktarı ve oranları nedir?

bes başlangıcından itibaren yatırım fonları ile karşılaştırmalı tablonuzu paylaşır mısınız?

mesla en yüksek getirisi olan bes ile en yüksek getirisi olan yatırım fonu (serbest fon harici) arasındaki fark neden kaynaklanıyor.

20 yıllık sigorta tecrübeniz olduğuna göre yatırım yapmış, tablolar tutmuş olmalısınız.

benim 9 aylık tecrübemde bilgisayarımda analizlerden tablolara akademik makale den yatırım uzmanlarının videolarına kadar bir çok döküman mevcut.

buyrun tecrübenizi konuşturun.
Kendi içinde çelişiyorsun. "bes fonlarında ve yatırım fonları"

İkisininde fon olduğunu kabul ettin zaten. Gelelim diğer soruna.

Her bankayı tek tek alamayacağım için Akbank fonları ile ilerledim.

Hisse senedi bazında
HES kodlu Axa hayat ve Emeklilik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu 1 yılda % 169,85 getirmiş
AK3 AK PORTFÖY HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) ise 1 yılda % 144,38 getirmiş

Altın bazında
AEA Anadolu Hayat Emeklilik Altın Katılım Emeklilik Yatırım Fonu % 88,03 getirmiş
AFO AK PORTFÖY ALTIN FONU 1 yılda % 85,33 getirmiş

Şirket bazlı baktığımızda kimi zaman banka fonları kimi zaman emeklilik fonlarını alt veya üst tarafta görebiliriz. İkisi de aynı mantığa dayalı aynı fonlar olması nedeni ile. Ancak BES te % 30 devlet katkısı güzel bir destektir.

Siz okuduğunuz o dökümanları alın. Tekrar bir gözden geçirin. 20 yıllık saha tecrübesi olan bir insan ile 9 aydır ben kitap okudum, youtube dan video izledim diye yarışa girmeyin lütfen. Forumda alay konusu olursunuz insanlar size güler. Böyle bir duruma düşmenizi asla istemem.

Bu arada son bir not fonlar eşlenik fonlar ile karşılaştırılır. Hisse senedi fonunu kalkıp kıymetli maden fonu ile karşılaştıramazsınız.