soru neydi hocam.
bir soru sorarken daha açıklayıcı olmalısınız. biz nerden bilelim ne yapağınızı da size yanıt verelim. muneccim değiliz ya
Nezaketiniz için saolun öncelikle. Bir amatör olarak soruyorum zaten, soruda gayet açık. Biraz daha detaylandırmaya çalışıyım. Yeni bir websitesi projesi için (Wordpress Blog) vds ile başlamak istiyorum ve verimli olması için bir sunucu alırken örnek nelere dikkat edelim, optimizasyon konusunda neler yapılmalı, o sunucu da nelerin olmasına dikkat edilmeli vs şeklinde detaylar benim aklıma gelen bende ustaların aklına gelenleri soruyorum. İnş aksinize doğru ve nezaketle anlatabilmişimdir.
Cloudflare konusunda şüphelerim var. Sanal sunucuda ayarları doğru yapılmış bir csf genelde yeterli olur. Doğru ayarlayamazsanız botları da banlar. Sunucu optimizasyonunda en önemli konu wp için mysql optimizasyonu. Özellikle mysql thread ve cache durumu. Litespeed pahalı ve güzel seçim. Mysql yükünü de hafifletir. Hızlı ve w3c validate tema da kullandığınızda çarkın işlemesinde bir sorun görünmüyor.
Saolun üstad harika cevap notlarımı aldım. Sadece CSF nedir?