Flankes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen olayı çok farklı yerlere çektin
Benim yukarıdaki son iki cümleme dikkat çektim ama sanırım dikkat etmemişsin.
Birincisi her kâfir İslam'a düşman değildir.
İkincisi İslam'a her düşman kâfirdir.
Bu ikisi çok farklı şey anlatıyor.
Başka bir konuda yanıldığını düşünüyorum.
Kâfirlerin öldürülmeyi hakettiğini İslam'ın hangi ayetinde veya hadisinde duydun ?
Yada kâfirin karısı kızı bilmem nesi müslümana ganimettir, köledir lafını.
Savaşanlar arasında olabilir bak ona birşey demem.
Ama İslam'la savaşmayan bir kâfir neden ölmeyi haketsin ?
Hiçmi tarihte duymadın veya okumadın.
En basitinden fatih İstanbul'u fethettiği de kaç tane gayrimüslimi öldürdü katletti veya köleleştirdi.
Yada Selahattin Eyyubi kudüsü feth ettiğinde ?
Yada hazreti Ömer'in yine Kudüs'ün fethinde olduğu gibi.
Hatta rivayet odur ki kudüsü kansız ve savaşsız teslim almaya giden hazreti Ömer namaz vakti geldiğinde oranın papazlarından bir tanesi kilisenin bir yerini göstererek "İstersen Burada Namaz Kılabilirsin" dediği ve bunun üzerine Hazreti Ömer ise " Ben Burada Namaz Kılarsam Müslümanlar Burayı Cami Zannedip Hepsi Buraya Gelebilirler" diyerek redetmiştir.
Yani böyle bir dinin nasıl olurda ipe sapa gelmez dedikodularla yok karılarını ganimet sayar, yok ilahi yaratıcı şunu emretmiştir gibi safsatalara inanırsınız anlamakta zorluk çekiyorum.
Neyse, size hayırlı günler.
Baştaki tavrım için özür diliyorum.
umarım başka bir zamanda "böyle güzel konularda , böyle seviyeli tartışmalar yaşarız"
Hocam sen "fetih" deyince masa başında oturup tartışmak mı anlıyorsun?
Flankes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen yanlış anlıyorsun veya birebir Türkçe'ye çevirildiğinde BELKİ öyle anlaşılıyor.
Şöyleki, benim inancım gereği İslam dini son İLAHİ Dindir.
Bir şeyin devamı ondan öncekilerin hükmünü bitirir.
Yani İslam dininden önceki dinlerde ilahi dinler idi, ama İslam'dan sonra onların hükmü bitmiş oluyor.
Buda şunu ortaya koyuyor İslam'a ve İslam'ın şartlarına inanmayan kişi iman etmiş olmuyor. İman etmeyen kişide kâfir'dir.
Şimdi yazıda söylenene bakalım.
İlk cümlede diyorki müslümanlara ve Kur'an ehline düşmanlık etmenin iktizası kafirlikten geliyor.
Yani inanmamaktan geliyor.
Burada dikkatini celb etmek isterim ki her her kâfir müslümana düşman demiyor. Düşmanlık edenin sebebi kafirlikten.
Sondaki iki cümlem arasındaki fark çok bariz yani.
Umarım açıklayabilmişimdir...
"İlk cümlede diyorki müslümanlara ve Kur'an ehline düşmanlık etmenin iktizası kafirlikten geliyor.
Yani inanmamaktan geliyor."
Bu iki cümlene göre İslama inanmayan herkes kafir oluyor öyle mi hocam?