Merhabalar, beni biliyorsunuz JS teknolojilerinde uzman biriyim ve daha önce açtığım konularda da belirttiğim üzere sürekli trendleri yakalamaya çalışıp JS ekosistemindeki en güncel stackleri öğrenip bunu kullanmaya çalışıyorum, hem frontend hem backend tarafında enterprise level komponent/modüller yazıyorum.

Geçen günlerde online eğitim vermek üzere bir startupa başvurdum, ismini açıkça yazmak istemiyorum ama “monlyJS” diyip bir harf fazla veriyim baştan siz anlayın Adından da anlaşılacağı gibi sadece JS konseptinde online eğitim veriyorlar, bu benim yapmak istediğim bir fikirdi ve bu çocuklar çoktan eyleme geçirmişler, bende başvurayım eğitmen olayım dedim, ücret olarak beklentimin çok üstünde bir teklif aldım, haftalık 4 saat online eğitim için aylık net 900$ ödediklerini söylediler, anlaşma için 3. aşamaya kadar ilerledik daha sonra, ancak daha sonra red yedim, yazılım eğitimi konusunda referansım ve tecrübem olmasına rağmen kabul edilmedim. Görüşmeler esnasında CTO (co-founder) bana sınıfların yaklaşık 30 kişilik olduğunu ve bir öğrenciden 26 bin TL aldıklarını söyledi. Kendisi de backend eğitimini veriyor bu arada. Frontend tarafıyla ben ilgilenecektim anlaşsaydık…

Tabi red yiyince üzüldüm biraz ama çok ciddi paralar kazandıklarını farkedince ağzımın suyu aktı Acaba bende böyle bir girişime yeltensem yatırımcı bulup organizasyonu sağlayabilir miyim diye sürekli düşünüyorum, maddi imkanım şuan yok, reklam bütçem yok, aldıkları bir yatırım var mı ondan da emin değilim, sürekli sosyal medyada reklamları çıkıyor karşıma. henüz çok küçük olmalarına rağmen sınıflar 30 kişi bandını zorluyorsa bu inanılmaz bir gelişme bence. Eğer rakip olup JS konseptinde eğitim vermek istesem bile ne gibi avantaj yakalayabilirim gibi fikirlerinize ihtiyacım var, bu işe şuan girmek mantıklı mı, yatırımcı bulabilir miyim, organizasyonu nasıl sağlarız, ben eğitim metodolojilerime çok fazla güveniyorum, kalite olarak çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum ama ya arz talebi karşılamazsa diye korkum var biraz, siz ne düşünüyorsunuz