Bunun için zaten UI/UX designer dediğimiz değerli kişiler var. Grafik tasarımcı arkadaşların görevi bu bahsettiğiniz konuları bilmek değil keza zaten grafik tasarımcı arkadaşların website, mobil app tasarlaması da bana hep garip gelmiştir. Grafik tasarımcı olup da UI/UX designer gibi davranan , bu tarz işler alan arkadaşlar olunca da haliyle söylediğiniz problemler ortaya çıkıyor.
Bence esasen sorun bu arkadaşlarda da değil, işverenler de bu konuda hatalı diye düşünüyorum, sırf daha ucuza iş yaptırabilmek adına yaptıracakları ürünü değersizleştirip karşılığında premium hizmet bekliyorlar. Bir işi için ilan verdiğinizde burada 100 tl ye de yaparım diyen çıkıyor 1k$ isteyen de . Tabi ki demiyorum 1k$ isteyen işi premium yapar , ama 100 tl ye yapan arkadaşla ilgili muhtemelen şikayet konusu açarsınız. Bu konuda da işverenler kendi işine duydukları saygıyı bekledikleri premium hizmeti işi alan arkadaşa da gösterirler ve hissettirirlerse işin sonunda her iki taraf da gayet mutlu bir şekilde ayrılıyor