Az önceki yorumundan farklı olarak birşeyleri açıklmaya çalışmış olmandan dolayı teşekkür ederim.
Ama şöyle bir durum var, ben ne kimseye bir isnatta bulundum, nede herhangi birini düşmanlaştırdım.
Kendi inancıma göre iman edenlere düşmanlık edenlerin küfür içerisinde olduğunu ve bunlarında kendi inancıma göre cehenneme gideceklerinin rivayet edildiği bir söz paylaştım.
Burada kötü veya düşmanlaştırdığım kesim kim ?
Ben çözemedim...
Hayır düşmanlık edeni demiyor. Sanırım osmanlıca kelimelerde biraz sorun yaşıyorsun. Sorun değil bu doğal günümüzde. Senin için çevireyim ilk cümlesini okursan günümüz Türkçesi ile "müslümanlara ve kurana düşman olmaları kafir olmalarının ana şartlarındandır (iktiza(zaruri gereklilik))" Çünkü kafirlik,imanın zıttıdır (Burada da düşman "anti" ilan ediyor). Gerisini zaten doğru anlamışsın yerleri ebedi cehennemdir.
1 - "Kafir" olmanın ilk şartı kurana müslümanlara düşman olmak diye bir kural duydun mu hiç ? Hem benim yerime kural koyuyor hem o kurala dayanarak beni düşman ilan ediyor. Hemde senin inancına göre allah yerine onlar bu şekilde olacaklar diye uydurduğu düşmanlık üzerinden hüküm verip şirk koşuyor. Şimdi diyebilirsin ki dinde var bu, o zaman dinin düşman yaratıyor, nefret yayıyor derim, ki eminim ahlak getirdiğini söyleyen bir inançta böyle şeyler yoktur.
2 - "Bu ideoli mi ki müslümanlığın zıddı olsun. Mesela deseki putperestlik zıddıdır bir tam olmasada yine mantığı var biri çok tanrılı diğer tek."
Yanisi şu bu tarz söylemler toplum içinde bilmediği insanlara karşı nefret uyandırıyor. Yazanın kendi de bilmiyor zaten müslüman olmayan herkesi aynı kefeye koyup düşman ilan ediyor, hamaset yapıyor. Bu sözlerden sonra benim düşman olmamamı bekleyebilir misin?