Dogukanex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam onu da biliyorum zaten bilmesem neyse ama domain değiştirme seçenek bile sunmuyorlar yani 1 domaine birden fazla lisans alınabilir hadi bunu anladım

Lisans değiştirme ücreti de olabilir bunu da anlıyorum ama

Hem lisans değiştirme ücreti yani domain lisans değiştirme yoksa ve birden fazla satılırsa aynı ürün aynı domaine bu mağduriyet vs nasıl çözümlenir yani adam 20 yıl emek vercek örneğin alçak kullanacak ama yanlisikla ödemeyi unutcak başka biri alcak domain lisansı ve keyfi ile kullanacak mesele o ama domain değiştirme ozelligi de yok sistemde
Konuyu şu şekilde özetleyelim;

Domain sizin
İçerikler sizin
Script firmanın
Hosting başka bir firmanın veya aynı firmanın

Domain süreniz düştü yani geç kaldınız veya domain firmanız size 60 gün gecikme sürecine kadar yardımcı olmadı.

Farklı bir domain üzerine veya size ait olan ama düşen domaini kendi üzerine alıp sizin içerikleriniz ile yayınlarsa bu ciddi suçtur çünkü script farklı birisine ait olabilir ama siz almış ve kendinize ait içerikleri girmişsiniz.
Bunu ne hosting firmanız nede yazılımı aldığınız firma dosyalarınıza kendisi gibi sahiplenemez. Şu vardır "hosting firması" kanunlar gereği 5 yıl süre ile dosyalarınızı ve bilgilerinizi saklamakla yükümlüdür.

Onun dışında hiç bir kimse size ait olan dosyalarını veya içerikleri sizin izniniz rızanız olmadan yayınlayamaz!

FORUM İÇERİSİNDE: Şikayet konusu açabilirsiniz. ilgili kişi veya firma adına forumda yer alan şikayet bölümüne girip @ ile başlayıp kullanıcı adını yazdığınızda kişi ismi çıkar ve şikayetinizi delilleriniz ile birlikte sunabilirsiniz4
FORUM DIŞINDA: Avukatınız ile veya şahsi olarak Adli merciilere başvurabilirsiniz