Cinayet kelimesine katılmıyorum.
Ortada bir vefat var, çok üzücü, Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın.
Ama buna cinayet dersek, "katil kyk" diye slogan atarsak sonrasında ne olur kısaca anlatayım.
Bu olay adli olarak da soruşturulacak ve yargı eliyle araştırılacak.
Elde ne var;
Asansörün bakımı 21 eylülde yapılmış.
15 Kişilik asansöre 16 kişi binilmiş (Vali diyor)
Soruşturma aşamasında bilirkişiler asansörü inceleyecek.
Muhtemelen de asansörün bakımlarının yapıldığını, halatların ...... kilogama kadar taşıma gücü olduğu, ancak asansöre ..... kilogramlık yük bindiğini,
asansör firmasının ya da KYK idaresinin kusurlu olmadığını rapor edecekler. (Çünkü şuan resmi açıklama bu şekilde)
Eğer kyk idaresine ve asansör firmasına kusur yüklenmez ise, bu "cinayetin" kusuru kimin olacak ? Bu durumda Katil kim olacak?
Bu sorunun cevabı vicdanınızı sızlatıyor ise, cinayet kelimesini kullanmayın...
Kanunlarımıza göre;
Araçların ruhsatlarında kaç kişilik olduğu yazar. motosikletin üzerinde 3 kişi görünce garip bakıyoruz dimi, polis durdursa ceza yazar. Dolmuş şoförü ayakta yolcu alsa, cezası var.
Karayollarında hız limiti vardır, aşarsak ceza yeriz.
Sınavların saatleri bellidir, geç kalırsak içeri almazlar.
Doktor randevusuna geç kalırsak sıramız geçer, en sona atarlar.
Malesef biz toplum olarak kuralların sınırlarını zorlamayı seviyoruz...
KYK'da 4 kişilik bir odada kaldığınızı düşünün, müdür geldi dedi ki 'bir yatak daha atıcaz 5 kişi kalcaksınız'... İstemezdiniz dimi...
...
Bu şu demek değil; "o saatte orada ne işi varmış" parodisi yapmıyorum.
Ama birine, bir kuruma, DEVLETE, akıldan bilimden ve hukuktan uzaklaşarak KATİL dersek, bunun vebali olur....
--
Tekrardan vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Protestolar sırasında da "katil kyk" diye slogan atan öğrenci arkadaşlarımızı da galeyana gelmemeye davet ediyorum.
Katil dediğiniz devlet, bugün size aş ve barınma imkanı veriyor, yarın da iş verecek, mevkii - makam verecek.. yapmayın...