Hocam siz dediğinizde haklısınız ancak domain alırken da pa değeri vs. Yatırım yapan firma bilmez.
Burada zaten yatırımcı siz olmuşsunuz emek vermişsiniz domaine yatırım yapıp siteyi güzel bir yere getirmişsiniz.
Adamlar kısa, akılda kalıcı, okunabilir ve dile kolay domain arayıp bunu marka haline getiriyor. Verilen emeğin karşılığında da pa değerleri kaliteli backlinkler vs oluşmuş oluyor
Aynen dediğinize bire bir katılyıorum. Adam kendi emek verip yükselteceği için reg fiyatına alır dostum bende aslında uzatarak bunu örneklemek istedim. Mesela bakın benim gözümde haber.com en az 100 bin TL eder boş hali domain hali yani. Ama ben şahsıma alsam (boş domainken) 500 TL anca veririm ya da en en fazla bakarım 20 yaşında diyelim o domain 20 yaş x 500 derim her yıla bir fiyat koyarım = 10.000 TL veririm, 10.100 tl vermem. Bu arada ben otoriter değilim, herkes elbette benim gibi düşünmeyecek, ayrıca domain işinden para kazananda var vs vs vs alternatif üretilebilir elbette. Dediğim gibi tek kelime jenerik değil ise ve atıyorum sanatçının adı soyadı değil ise boş iş onu demek istedim.
Benim vermek istediğim örnek elbette sitr satışıydı o yüzden 75.000 tl dedim. Ama düşünün siteyi sileyim satayım desem verecekleri 5-10 K eeee o zaman çöpe at ya da birine hediye et siteyi silmeden bari sevap point kazan.
Hayırlısıyla .TR domainler de çıkıyor şimdi seyret sen pazarı

herkese elbette hayırlı güzel işler diliyorum şimdiden. .TR de bence güzel ekmek yiyecek arkadaşlar olacaktır. Elbette 3-5 domainde ben deneyeceğim bakalım düşerse alırım. Ama uzunnn domainler kalırsa zaten 22 tane sitem var almam yordu artık bu işler. Bırakın domaini sitecilikte çok zorlaştı. Örnek 1 haftayı geçti neredeyse kimse indeks alamaz hale geldi. Google sanki internetin sahibi gibi davranıp sitelerimizle oynuyor. Kardeşim o sitelere millet milyon dolar yatırım yapıyor. Tescilliyor, lisanlıyor, patentliyor ekip kuruyor. Google çıkıyor indeks kesiyor. Milletede diyorum kardeşim yandexten yürü

bing'den yürü herkes google peşine düştüğü için değişmez bu sistem bence.
Ben bile okurken kafam karıştı. Amma konudan konuya atlamışım

sevgiler