Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
17 sene sigara içmiş biri olarak sigarayı bırakalı 6-7 ay oldu. Bırakmak önce kafada biten bir olay. "Paketim bitsin sonra bırakırım" , "yarın olsun bırakacağım" gibi bahaneler ile başlanırsa kesinlikle bırakılmaz. ALO 171'i aradım ve son sigaramı içtim. O andan sonra hayatımda sigara yokmuş gibi devam etmem gerektiğini de biliyordum. Bundan sonraki süreçte Sigara Bırakma Hattındaki danışmanların uymamı gerektiği listeyi sizlerle paylaşıyorum.
1-) Uyandıktan hemen sonra dişlerinizi fırçalayın. (Sabah uyanır uyanmaz sigaramı yakar , bittikten 5 dakika sonra 2.ci dalımı yakardım.
2-) Kahvaltı alışkanlığını birazcık değiştirip , yemek yenilen ortamlarda çok daha az vakit geçirmelisiniz. (Yemek arkası sigara alışkanlığını bitirmek için.)
3-) Çay , Kahve vb. sigara ile ilişkilendirilen alışkanlıklara biraz ara vermek gerekmekte. (İlk 30 gün hiç kullanılmaması daha sağlıklı olacaktır.)
4-) Sosyal çevrenizle aranızdaki ilişkiyi biraz daha uzaklaştırmalı ve sigara içilen ortamlara mümkün mertebe girmemelisiniz. (Girecekseniz bile sigarayı hatırlatacak koku ve görselin en az olduğu yerlerde bulunmalısınız.
5-) Sigaraya yaptığınız harcamayı düşünüp , birikim yapmak yerine parfüm , deodarant , sakız , kıyafet vb. ürünler alıp sigaranın ekonominize olan zararını gözlemlemelisiniz. (Bu süreçte kendinize daha iyi baktığınızı / bakımlı olduğunuzu hissedeceksiniz.)
Liste bu şekilde uzar gider , ama size önereceğim yegane bırakma yöntemi şudur. BU İŞİ KAFANIZDA BÜYÜTMEYİN VE PROFESYONELLERDEN YARDIM ALIN. (ALO 171 TAMAMEN ÜCRETSİZDİR.)