Benzer bir proje olarak yemek tarifi sitesinde x yemeğini yapmak için gerekli malzemelerin kalori değerleri girilerek o yemek ne kadar kaloriye sahip, hangi vitaminlere sahip vs bilgi vererek ve adım adım tarifini gösterecek şekilde bir projem vardı örneğin patlıcan yemeği için 300gr et 2 tane patlıcan 2 tane domates lazımsa sen sisteme 1 kere 1kg etteki protein vitamin vs değerlerini giriyorsun o yemekte 300 gr et kullanılıyorsa o değerleri 0.3 ile çarpıp 300gr için sonuçları yazıyor, 1 patlıcanda ne varsa 2 ile çarpıp 2 patlıcan için buluyor aynı şekilde domates için ve sonuçların hepsini toplayıp o yemeğin besin değerlerini ortaya çıkarmış oluyor bu tarz bir projem vardı ancak yemek tariflerinde kullanabileceğim telifsiz görsel problemini aşamadığım için bu projeyi rafa kaldırmak zorunda kaldım. Ne yazıkki yapay zeka yemek fotoğraflarını doğru bir şekilde üretebilecek seviyeye gelememiş birsürü farklı çeşidini denedim olmuyor. sizin bahsettiğiniz proje de aslında tam tersi yani hazır yemekten tespit edip tahmini değerler vermesini istiyorsunuz. Benim tahminim yemeklerin fotoğraflarından oluşan veri kümesi oluşturup yapay zekanızı onunla eğitmeniz gerek. Bu da çok büyük bir efor, takım vs gerektirir.