Merhaba,

Yaklaşık bende 1-1.5 sene olacak Bodybuilding üzerine çalışıyorum.

İthal supplement kullanmadığım için yerli öneri yapabilirim. Şu ana kadar Hardline, Nuclement, HIQ gibi supplement markaları kullandım lakin aralarından gerçekten ham maddesi olsun kalitesi olsun en beğendiğim marka HIQ oldu. Fiyatları ne yüksek ne de ucuz, ortası gibi birşey. Kreatin ürünü de proteini de öneririm. BCAA kullanmanı önermiyorum onun yerine kahve göm zaten kendine gelirsin. Tabii, senin kararın.

Yaşını bilmiyorum lakin yaşın 22'in altındaysa yaş avantajını da eklersek hızlı gelişim olabilir. Örnek vermem gerekirse; ben haftanın 5 günü spor salonuna gidiyorum. 5 güne de bölgesel çalışmak için zaman ayırıyorum ama her gün bir bölgemi dinlendiriyorum. Fullbody çalışmanı önermem (Spora gidecek zamanın yoksa. Örn. haftada 1-2 kez gitmek gibiyse)

Ve en önemli olan konuya gelelim; Beslenme.

Beslenmeyle gerçekten çözebilirsin. Şu an bodybuilding üzerine mi çalışıyorsun bilmiyorum lakin çalışıyorsan eğer beslenmeyi herşeyden en öte üste koymalısın. Şeker yok. Yağlı şeyler yok. Abur cuburu unut. Yulaf, Tavuk, Et, Pirinç Patlağı, Yumurta, Ton Balığı vb... yemekleri yemeye hazırlıklı ol.

Yani. Umarım bilgilendirebilmişimdir, kafanıı karıştırdıysam özür dilerim dost. Herhangi bir şey sormak istersen yanıtlayabilirsin.